Az ősz is sok gyümölcsöt tartogat, amiket érdemes hússal kombinálni. Ha szereti vegyíteni a különféle ízeket, ez a recept önnek szól.

Őszi grillezett sertésszelet

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: 4

Őszi grillezett sertésszelet

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 650 g sertés szelet
  • 240 ml ketchup
  • 240 ml szójaszósz
  • 120 g cukor
  • 60 ml eper lekvár
  • 2 ek torma
  • 2 ek paradicsompüré
  • 1 ek vaj
  • 1 ek olaj
  • 1 ek ecet
  • fél kk só
  • fél kk bors
  • 1 csipet pirospaprika

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a ketchupöt a szójaszósszal, a cukorral, a lekvárral, a tormával, a paradicsompürével, a vajjal, az olajjal, a sóval, a borssal és a paprikával.
  2. Egy serpenyőben alacsony hőfokon melegítsük össze 5 perc alatt egy kellemes páccá.
  3. A sertésszeletet tegyük a pácba és pihentessük legalább 1 órát a hűtőben.
  4. Amikor letelt az idő, vegyük ki a húst a pácból, aminek a maradékát tegyük félre.
  5. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra és tegyük fel a húst sülni. (Igény szerint füstölhetjük is 20 percig gyümölcsfával.)
  6. Zárt tető alatt süssük 30 percig, időnként lekenve a páccal.
  7. Ha a hús belső hőmérséklete eléri a 63 fokot, vegyük le a rácsról és krumplival tálaljuk.