Ízekben gazdag mártogatós tévénézős estékre. Tökéletes párosítás zöldségek, tortilla vagy akár chips mellé.

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: 2

Grillezett hagymás mártogatós

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 110 g krémsajt
  • 120 g tejföl
  • 65 g majonéz
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek worchestershire szósz
  • 2 csipet bors

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő alacsony/közepes hőfokra.
  2. Amíg a grill melegszik, keverjük össze az olajat a borssal és igény szerint még friss zöldfűszert is tehetünk hozzá egy kiskanállal. A kakukkfű és az oregánó is jó választás lehet.
  3. Az olajos keverékkel kenjük le a hagymát, amit aztán egészben tegyünk fel a grillre, a fokhagymával együtt sülni. 15 perc alatt kellően megpuhulnak és megpirulnak majd a hagymák. Mindenképpen fordítsunk rajtuk, legalább egyszer.
  4. Sülés után mehetne hűvös helyre pihenni.
  5. Amikor már meg lehet fogni a hagymákat, hámozzuk őket és egy aprítóban daraboljuk fel nagyjából.
  6. Ekkor jöhet hozzá a krémsajt, a tejföl, a majonéz, a citromlé és a worcester szósz. Egy csipet sóval együtt dolgozzuk össze az egész, amíg összeáll a mártogatós. Nem kell a hagymát teljesen pépesíteni, jó, ha maradnak benne nagyobb darabok, így karakteresebb lesz majd az íze.
  7. A tálalásig hűtőben tároljuk.