Profilom 2017. december 11. Hétfő - Árpád

Hagyományos sütőtök kis ízcsavarral


A sütőtök aranysárga színe szinte hivogat a boltok polcairól, és jól is tesszük, ha ezt választjuk vacsorára, mert rengeteg vitamint és hasznos ásványi anyagot tartalmaz. A jól ismert sütőben sült változat helyett egy izgalmasabb, fűszeres, grillezett receptre csábítunk!

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A hosszúkás alakú sütőtök vagy a kisebb kabocha tök is kiváló alapany ehhez az édes, fűszeres recepthez. A munka alig több, mint a hagyományos elkészítésnél, de a végeredmény megéri azt a pár perc ráfordítást. 

A megtisztított tököt vágd fel vékonyabb gerezdekre, hogy gyorsan megsüljön és még jobban érvényesüljenek a fűszeres ízek. Ezután kend le olvasztott vajjak a tökszeletek húsát és csorgass rájuk egy kevés mézet. Jöhetnek is a fűszerek: só, fahéj és szerecsendió. Ízlés szerint szórd meg őket, és ha igazán bevállalós vagy egy kevéske cayenne bors is kerülhet rá végül.

A szeleteket 20 perc alatt süsd puhára. Mivel a sütési idő nagyban függ a tök vastagságától, mielőtt levennéd a grillről, mindig ellenőrizd villapróbával, hogy teljesen megpuhult-e. Ha igen, egy kevés juharszirupot még locsolhatsz rá, és így told vissza 5 percre, hogy kissé megkaramellizálódjon. Önmagában tökéletes esti nasi! 

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook