Zenei utazás mélységek és magasságok között

Szentpéteri Csilla virtuozitása közismert. Szenvedélyes zongorajátéka mellett felejthetetlen történetei, és művészi sokszínűsége magával ragadó. A művésznő már eddig is számtalan fantasztikus koncerttel örvendeztette meg közönségét, május 2-án pedig a SpaTrend Expo megnyitóján találkozhattunk vele, ahol egy különleges koncert keretein belül engedett bepillantást páratlan zenei világába kitűnő zenésztársaival.


Szentpéteri Csilla virtuozitása közismert. Szenvedélyes zongorajátéka mellett felejthetetlen történetei, és művészi sokszínűsége magával ragadó. A művésznő már eddig is számtalan fantasztikus koncerttel örvendeztette meg közönségét, május 2-án pedig a SpaTrend Expo megnyitóján találkozhattunk vele, ahol egy különleges koncert keretein belül engedett bepillantást páratlan zenei világába kitűnő zenésztársaival.

Milyen érzés volt egy ilyen „vizes” közegben fellépni?

Nagyon tetszett, mert alapvetően nem jellemző, hogy egy cég bemutatótermében koncertezzek. Utoljára egy olasz bútorgyárban zongoráztam, illetve Tiszafüreden, a butadién üzem avatóján, hatalmas turbinák között. Ám mielőtt elfogadtam a Spatrend Kft. meghívását, utánajártam, hova is megyek. Nagyon tetszett a helyszín, el is képzeltem, milyen lesz a sok jakuzzi között zongorázni. Zubog a víz, néha megmártom a kezem benne, majd folytatom a játékot. 

A koncert előtt volt időd körbenézni. Találtál olyat, amit el tudnál képzelni az otthonodban?

Igen, fel is hívtam a férjemet, hogy nézze meg, hogy a kertben hol lenne helye a jakuzzinak. De mivel nagy természetvédő vagyok – Brazíliának megírtam az esőerdő himnuszát -, így nehezen tudnék megválni a fáimtól. De nagyon szeretem az olyan jellegű jakuzzizást, amiben az intimitás kapja a fő szerepet. Amikor beül az ember a kedvesével egy pohár pezsgő kíséretében, a vízen rózsaszirmok úsznak, és vanília illat lengi be a teret. Tökéletes módja a relaxációnak, és a nagy gondolatok is könnyebben születnek.

Mi inspirál az utóbbi időben?

6 éves korom óta képes vagyok arra, hogy időközönként elvonuljak a saját fantáziabirodalmamba. Magából a zenéből merítek ihletet. Nem szükségesek konkrét események, egyszerűen elvonulok, és átadom magam az alkotó folyamatoknak. Kevesen tudják, hogy az összes mű és átirat általam születik. A basszusgitártól a modern groove-okig, a szólógitártól a különleges effektekig mindent egy számítógépes zenei program segítségével írok. Aztán jönnek a zenésztársaim, és kezdődik a nagy munka. 

Hogyan készülsz fel egy ilyen nagy feladatra?

Nagyon sokat memorizálok, akár játékos formában is. Tudom, hogy mi a feladatom, tudatosan megtervezve fogok neki. Látom a célt, és végig a kijelölt úton haladok. A hivatásom mellett édesanyaként is helyt szeretnék állni, és bizony sokszor a végkimerülésig hajt a maximalizmusom. 

Mi pihentet?

Időnként nagy szükségem van elvonulni a világ szeme elől, amit akár egymagam is szívesen megteszek. Szeretek így pihenni, mert egyfelől nem kell alkalmazkodnom, másfelől a saját tempóm és kedvem szerint járhatom végig a kiszemelt wellness attrakciókat.  Ilyenkor van lehetőségem arra is, hogy jó nagyot aludjak, majd egy kiadós reggeli következik. A városnézés vagy séta utána pedig belevetem magam a szálloda szolgáltatásaiba. 

Van kedvenced?

Szülővárosomban, Makón a Hagymatikumban nagyon szeretek pihenni. Leginkább hétközben megyek, amikor kevesebben vannak, ilyenkor nagyobb a nyugalom. Kedvencem a tulipánszoba, ahol egy remek masszázzsal kezdek, majd következik az iszappakolás. A szaunát csak rövid ideig bírom, de az utána következő frissítő úszást nagyon kedvelem. Ha tehetem, szívesen ücsörgök a termálvízben, ott szoktam igazán jókat elmélkedni az élet nagy dolgairól. Minden, ami megtalálható egy ilyen wellness helyszínen, azokat egy hétvége alatt kipróbálom. 

Legközelebb mikor lesz lehetőséged egy kicsit átadni magad ezeknek a nagy kedvenceknek? 

Most pár hétig még biztos nem, mert június 7-én nagyszabású koncertünk lesz 100% ZENE címmel, a Budapest Kongresszusi Központban, aztán a villányi Jazzfesztiválon lépünk fel Zsédával, s talán utána jön egy kis Csillás kikapcsolódás. Egy tengerparti apró szállodában, jacuzzival a teraszon, isteni tengeri herkentyűkkel – hmmmm, ez olyan nekem való lenne.

fotók: Vaskó Viki / Forward Productions

Címkék: