3 trükk a nehezen elalvóknak

Gyűrött ágy. Állandó forgolódás. Kialvatlan ébredés. Ha ezek önnek is ismerősek, akkor érdemes pár változtatást beiktatni az elalvás előtti rutinba, hogy gyorsan álomba merülhessen és álma pihentető legyen.


A kialvatlanság nyomot hagy az egész napunkon. Okozhatja a nagy meleg, egy stresszesebb időszak vagy a rossz lefekvés előtti beidegződések. Az alvás minőségét általában mi magunk is képesek vagyunk nagyjából belőni, de ma már több fitnesz karóra is végez mérésket az éjszaka, amelyek statisztikát vezetnek az alvásról.

Ha úgy érzi, hogy ezen a téren van hova fejlődnie, ezt a három trükköt megpróbálhatja lefekvés előtt.

1. Az élethelyzetből adódó stressz az egyik leggykoribb tényező, ami ébren tart minket. Ez ellen is tehetünk valamit, kibeszéljük magunkból. Egy jó beszélgetés terápiás erejét kár lenne letagadni, de az is fontos, hogy ilyenkor nem csak elmerüljünk a problémába, hanem próbáljuk tudatosítani a gondot, és megfelelő válaszreakciót keresni.

2. Ha éppen nyugalmas életszakaszban vagyunk és mégis nehezen jón a pihentető álom, akkor érdemes szétnézni a lefekvés előtti tevékenységek körében. Két órával ágyba bújás előtt már nem tesz jót, ha nehezet, fűszereset eszünk. Ilyenkor már le kell mondani az izgatószerekről, mint amilyen a koffein és a nikotin. így könnyebben hangolódik majd rá a szervezet az éjszakai nyugalomra.

3. A nagy meleg és a stressz ellen is hatásos lehet még a masszázsmedencés fürdő. Lefekvés előtt 45-60 perccel érdemes venni egy fürdőt. Ennek hatására a test maghőmérséklete megemelkedik, majd a fürdő végeztével elkezd visszahűlni. Ez a lehűlés jelzi majd a szervezetnek, hogy ideje nyugalmi állapotva vonulni. A jakuzzizás emellett segíti az endorfin és szerotinin termelést, mindkét hormon hozzájárul ahhoz, hogy a test ellazuljon és a stressz fizikai nyomai mérséklődjenek.

Ha Ön is szeretné otthonában élvezni a professzionális masszázsmedencék egészségre, alvásra és a társas összejövetelekre gyakorolt pozitív hatását, kattintson weboldalunkra, vagy látogasson el bemutatótermeink egyikébe