Fáradt és elgyötört? Valóban?

A fáradtság sok mindenhez visszavezethető, az egyszerű fizikai kimerültségtől kezdve az idegi alapon történő lestrapáltságig. Míg a fizikai fáradtságot másnapra kiheverjük, a stressz hosszútávon képes megkeseríteni a mindennapjainkat.


A fáradtság sok mindenhez visszavezethető, az egyszerű fizikai kimerültségtől kezdve az idegi alapon történő lestrapáltságig. Míg a fizikai fáradtságot másnapra kiheverjük, a stressz hosszútávon képes megkeseríteni a mindennapjainkat.

Ha a szervezetünk veszélyt észlel – legyen az vélt vagy valós – beindulnak a védekező mechanizmusok: gyorsabb sebességre kapcsol, hogy legyőzze a kivülről érkező csapást. A szervezet stressz-válasza hosszútávon komoly egészségügyi problémákat okozhat. Ez megemelheti a vérnyomást, gyengítheti az immunrendszert, növelheti a szívroham és a stroke veszélyét, hozzájárulhat a meddőség kialakulásához, és felgyorsítja az öregedési folyamatokat. A hosszútávú stresszt az agy nehezen viseli, így a legveszélyeztetettebbeknél szorongást és depressziót is okozhat.

Mi befolyásolhatja a stressz kialakulását?

A családi helyzet

A tudás és felkészültség

Az önszabályozás képessége

Az érzelmek szabályozásának képessége

A hozzáállás és a kilátások

Milyen egészségügyi problémák merülhetnek fel?

Fájdalom

Szívbetegség

Emésztési problémák

Alvási problémák

Depresszió

Elhízás

Autoimmun betegségek

Bőr problémák

Nézzük, mit tud tenni egy masszázsmedence a stressz ellen!

NYAK: A nyaki fájdalom bárhol előfordulhat a nyakon, a fej aljától a váll csúcsáig. Korlátozhatja, mennyire vagyunk képesek mozgatni a fejünket és a nyakunkat. A meleg, amit a gyógy- illetve a pezsgőfürdő nyújt, javítja a vérkeringést és a sérült szövetek gyógyulásának intenzitását.

HÁT: A hát a kapcsolat a felső és az alsó test között, ez viseli a test legnagyobb súlyát. Emiatt könnyen megsérülhet akkor, amikor emelünk, nyújtózkodunk, vagy csavarunk rajta. A gyógy- és pezsgőfürdő masszírozó fúvókái enyhítik az izomfeszültséget és a stresszt.

ÍZÜLETI GYULLADÁS: Az ízületi gyulladás fájdalommal és duzzanattal is járhat, ami ahhoz vezet, hogy a páciens csökkent tartományban tud csak mozogni. A kutatók úgy vélik, hogy egy masszázsmedencében vagy gyógyfürdőben töltött idő segíthet enyhíteni a fájdalmakat, miközben magasabb fokú mobilitás érhető el.

ÍZÜLETEK: Az ízületi betegségek vagy sérülések esetében kialakult nehezebb mozgás fájdalommal is járhat. Sokféle ok vezethet fájdalmas ízületek kialakulásához, beleértve az ízületi gyulladást is. Minden esetben elmondható, hogy a gyógy- és masszázsmedencékben tapasztalható felhajtóerő jótékony hatással bír, hiszen így csökken az ízületekre és a gerincre gyakorolt nyomás.

Ha szeretne tenni a stressz ellen, és évezné egy masszázsmedence nyújtotta egészségmegörző funkciókat, akkor látogasson el a SpaTrend bemutatótermeibe. A "SpaTrend Július" akciósorozat keretein belül most akciós áron vásárolhatja meg jakuzziját. 

Címkék: