Zöldfűszeres sajtos harcsakolbász

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 3

Zöldfűszeres sajtos harcsakolbász

írta: Balogh Ferenc

Hozzávalók:

  • 1 kg harcsafilé
  • 20 dkg gouda sajt
  • 1 ger fokhagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • fél kk csípős pirospaprika
  • fél kk kakukkfű
  • 1 ek lestyán
  • 1 ek metélőhagyma
  • 1 ek petrezselyem
  • 1 kk édeskömény mozsárban törve
  • 1 ek liszt
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 2 kk bors
  • 16 g só
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 csomag disznóbél

Elkészítés:

  1. A halat ledaráljuk, hozzáadjuk a fűszereket, a tojást és a sajtot.
  2. Jól kigyúrjuk, és hagyományos módon kolbászt töltünk belőle!
  3. Töltés közben 5 centinként csavarunk rajta, hogy pici kis kolbászkákat kapjunk, és kisebb füzéreket készítsünk belőle.
  4. Előre melegített grillen, oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük.

Extra tippek:

  • Kiváló nyáresti vacsora. Egy könnyű salátával és egy pohárka fűszeres fehérborral vagy sörrel.

 

 

 

A halkolbász sütéséhez használj öntöttvas sütőrácsot.