A kissé unalmas csirkemellet is izgalmassá tehetjük a megfelelő fűszerek keverésével!

Fokhagymás grillezett csirkemell

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: 3

Fokhagymás grillezett csirkemell

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 60 ml balzsamecet
  • 3 ek extraszűz olívaolaj
  • 2 ek barna cukor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 kk rozmaring
  • 1 kk só
  • 1 kk bors

Elkészítés:

  1. Keverjük össze egy kisebb tálban a balzsamecetet az olajjal, a cukorral, a zúzott fokhagymával és a zöldfűszerekkel. Adjuk hozzá a sót és borsot is, majd dolgozzuk össze a pácot.
  2. Tegyünk félre belőle fél decit, a többibe pedig forgassuk bele az egészben hagyott csirkemelleket.
  3. Hűtőben pihentessük, akár egész éjszaka.
  4. A grillt a sütés előtt melegítsük elő közepes/magas hőfokra, majd tegyük fel sülni a csirkét is.
  5. Oldalanként 6-6 perc alatt süssük át, időnként meglocsolva a félretett páccal.