VIDEÓRECEPT! Polenta Pulled Pork Burger

Elkészítési idő: perc
Nehézség: 0

VIDEÓRECEPT! Polenta Pulled Pork Burger

írta: Antal Gábor

Hozzávalók:

  • 1 egész tarja
  • 0,6 dl BBQ szósz
  • 8 dl polenta
  • 3,2 liter alaplé
  • bbq fűszerkeverék
  • 1 liter Majonéz
  • 1,5 dl Torma
  • 0,5 dl Virágméz
  • 0,5 dl Francia mustár

Elkészítés:

A húst bedörzsöljük bbq fűszerrel és feltesszük a rácsra sülni. A sütő maximum 110 fokos lehet, kb 3-4 óráig sütjük. Ha kialakult a kéreg, becsomagoljuk, és mehet vissza a rácsra .

Ha kész, akkor kivesszük és pihentetjük. A coleslow salátához összekeverjük a káposztát, hagymát, répát, majonézt, tormát és a mézet. Majd pihentetjük hűtőben.


Elkészítjük a polentát, az alaplében megfőzzük, kiöntjük 2 cm vastagságúra és kihűtjük. Ha megkeményedett, egy kerek tálalókarikával korongokat készítünk. Aztán egy serpenyőben, de inkább grillen megsütjük.

A húst két villa segítségével szálaira szedjük, s összekeverjük bbq szósszal.

Majd összeállítjuk a burgert: az alja egy korong lesz, amelyre ráteszünk kb. 20 dkg tépett húst, rá a salátát, majd a végén megszórjuk reszelt parmezánnal és lezárjuk egy polenta koronggal .

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!