Egészséges és teljesen gluténmentes finomság, ami helyettesítheti a bolti változatokat. Érdemes nagyobb mennyiségben elkészíteni, mert gyorsan elfogy.

Házi nachos a grillről

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Házi nachos a grillről

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 5 db édesburgonya
  • 3 ek olaj
  • 2 ek bbq fűszerkeverék

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. Az édesburgonyát hámozzuk meg, majd egészben csomagoljuk őket papírtörlőbe, és tegyük be a mikróba 4 percre, magas fokozaton. Ez az "előfőzés" lerövidíti majd a grillezést.
  3. Amikor a burgonyát lehűltek annyira, hogy hozzá tudunk nyúlni, vágjuk őket vékony szeletekre, és forgassuk bele őket az olívaolajba.
  4. Ekkor jöhet a fűszerezés. A bbq keveréket helyettesíthetjük bármilyen kedvenc fűszerrel, de a sima sós változat is nagyon finom.
  5. Amikor mindenhova jutott elég fűszer, tegyük át a burgonyaszeleteket egy vaslapra és pár perc alatt süssük őket ropogósra mindkét oldalon.
  6. Salsa szósszal vagy sajttal kínáljuk.