5 grilles tipp nyárson sütéshez

A nyárson sültek közkedveltsége csak részben köszönhető a könnyen elkészülő, variálható falatoknak. Egyszerűen van abban valami leírhatatlan játékosság, ahogy a nyársról ehetjük a falatokat. Jöjjön 5 tipp, hogy nyáron ön is szívesen nyársra húzna pár sütnivalót, az tökéletes lehessen!


Dupla nyárs

A grillen sülő alapanyagok a hő hatására összébb mennek, struktúrájuk megváltozik, így a felszúrás pillanatában még stabil hozzávalók is elkezdenek majd mozogni. Ez könnyen megelőzhető, ha dupla nyársakat használ. A falatok stabilan ülnek majd a nyárson, és nem kell tartania a forgástól vagy leeséstől.

Felfűzés

Hasonlóan jó módszer a hozzávalók felfűzése, tehát ugyanannak a falatnak a több ponton való rögzítése. Egyetlen hátránya, hogy csak puha alapanyagoknál működik, mondjuk hosszúkásra vágott hússzeleteknél, zöldségeknél inkább a dupla nyársak válnak be.

Távolság

A saslikok ideális elrendezéséhez a falatok mindig egymáshoz érve, de ne szorosan összenyomva kövessék egymást. Ez a felépítés nem engedi, hogy az alapanyagok korán kiszáradjanak, a hozzávalók átadhatják egymásnak az aromákat, de mégsem gátolják egymást a sülésben.

Ehető nyárs?

Izgalmas kísérletket folytathat az ehető nyársak behozásával. A rozmaringhoz hasonló fás szárú fűszernövények  (vagy mondjuk a fahéj) is alkalmasak a nyárs szerepére, és plusz ízzel gazdagíthatják az ételt.

Utolsók vigyázzanak!

A nyársak felfűzésénél az utolsó falat a legsérülékenyebb. Mozgatás hatására ezek esnek le legelőször a nyársról, ezért utolsónak mindig olyan alapanyagok válasszon, amelyik nagyobb biztonságban van. Semmiképpen se legyen tehát puha, törékeny vagy olyan ami szétválik. Egy nagyobb darab hagyma tökéletesen működhet.

Ha szeretné grilltudását magas minőségű, professzionális grilleken kamatoztatni, próbálja ki a Broil King első osztályú készülékeit és kiegészítőit, amelyekkel öröm a sütés.