A fatűzön készült garnéla a legjobb - ötcsillagos grillkaland napnyugtakor Serényi Zsolttal

Hihetetlen grillkalandban volt részünk, amikor Serényi Zsolt, a "Tetovált Séf" néven ismert grillmágus a maga természetességével avatott be minket a garnélasütés rejtelmeibe. Azt is elmondta, hogy ő a legjobban a szabad fatüzet kedveli, és imád vaslapon sütni. Megnézhettük, hogy hogyan készül a mester kezei alatt egy igazi steak és néhány valódi hamburger.


A grillkaland egy esős délutánon kezdődött, amikor az RTL KLUB stábja riportot készített a grillezés különböző válfajairól. Csapatunknak az a feladat jutott, hogy bemutassuk a mai legmodernebb formájú korten acél közösségi grillsütőt, az OFYR-t. Zsolt kedvenc grilleszköze már startra készen állt az erdővel körülvett végtelen ürömi mezőn. A naplemente már közeledett, de még nyári zápor söpört végig a tájon, amikor a gyönyörű korten acél grillt lángra lobbantottuk. A száraz gyümölcsfából készült tüzelő csak úgy ropogott a hatalmas acél tűztérben. Az esőcseppek sorra hullottak a forró felületre és hirtelen sistergéssel jelezték, hogy az OFYR lassan készen áll a bevetésre. Zsolt előkészítette a rákokat, a steaket és a finom húspogácsákat. Indulhatott a grillezés.

(Egy OFYR a tengerparton)

Az idő múlásával egyre szebb lett a táj. Az illatok hirtelen odacsődítették az ürömiek esti sétára indult tömegét. Mindenki azt várta, hogy vajon mi sül ki a hosszas előkészületekkel megalapozott esti grillezésből. Hamarosan igazi naplementében sisteregtek a finomabbnál finomabb falatok. 

A rákocskák elkészültek, és azt is megtudhattuk, hogy hogyan készül a tökéletes steak. Végül hamburgerrel zártuk a napot - a különleges eseményről készült videó itt tekinthető meg!

 

Ha szívesen csatlakoznál a grillreceptek.hu csoporthoz, és izgalommal várnád a híreket legújabb receptjeinkről, akkor kérlek kattints a csatlakozás mezőre! 
„GrillReceptek.hu” csoport
Facebook-csoport · 104 tag
 Csatlakozni szeretnék a csoporthoz
 

 

 Címkék:

grill