Olaszos előétel a grillről

A paradicsom nemcsak az olasz, de a magyar konyhában is központi szerepet foglal el, a szárított paradicsom mégsem vetette meg igazán a lábát nálunk. Itt az idő, hogy ez a zamatos finomság, amely sok recept alapja is lehet, az őt megéremlő helyre kerüljön: az asztalainkra.


A paradicsomokat vágja félbe és egy kanál segítségével távolítsa el a magokat, és az extra nedvességet úgy, hogy csak a húsa maradjon. A leveses részt sem szabad eldobni, ennek még később fontos szerepe lesz.

A félbe vágott paradicsomokat kenje le egy kevés olívaolajjal és egy kis sózás után mehetnek is a forró grillre vágott felükkel lefelé. A magas hőfokra melegített rácsokon oldalanként 10 alatt megpirulnak a paradicsomok.

Még az első fordítás előtt a félretett paradicsomrészből készítsen egy laza mártás. Adjon egy kiskanál cukrot, balzsamecetet, friss bazsalikomot és egy csipet sót a magokhoz, és egy villával jól dolgozza össze. Amikor megfordítja a paradicsomot a grillen, a felfordított kelyhecskékbe tegyen a szószból egy keveset, és sülhetnek is tovább.

10 perc után pirult, de nem megégett, zamatos paradicsomokat kell kapnunk, amely frissen kenyérrel fogyasztva is isteni, de későbbre is eltehető.

Ha szeretné grilltudását magas minőségű, professzionális grilleken kamatoztatni, próbálja ki a Broil King első osztályú készülékeit és kiegészítőit, amelyekkel öröm a sütés.