Profilom 2017. november 17. Péntek - Hortenzia, Gergő

Ragacsos ázsiai oldalas, kurkumás tepsis burgonyával


Az édeskés, ázsiai ízek kedvelőinek ajánlunk most egy receptet, ami egy gyönyörűen illatozó és színes fogást ad végeredményként. Az oldalasból készült étel egy nagyobb társaság számára is tökéletes.

Szójaszósz, csillagánizs és chili pehely. Ezek az ízed adják meg az alapját a sertésoldalsnak, melyhez köretként kurkumától sárgálló burgonykarikák sorakoznak a tányéron. A köret kurkumás rizsre is cserélhető, így gyorsabban elkészülő ételkülönlegesség lesz belől.

Az oldalast sózzuk, borsozzuk, majd egy magas falu sütőtepsibe olíva olajat melegítünk, erre rakjuk rá az oldalast. Ezzel adunk neki egy szép színt és ropogósságot, így a végeredmény sokkal finomabb és intenzívebb lesz. Ezt akár egy grill rácson is elvégezhetjük, vagy a tepsit gáz láng felé tehetjük. Körülbelül egy kisebb ökölnyi friss gyömbért vágjunk vékony szeletekre. Ha bírjuk az ízét lehet többet, ha erősnek találjuk használhatunk kevesebbet. Vágjunk fel pár gerezd fokhagymát.

A folytatáshoz kattintsd ide.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook