Profilom 2018. február 20. Kedd - Aladár, Álmos

Terasz a teraszban


Egyre nagyobb divat az önálló egységként működő, épített terasz, amely mint egy sziget birtokolja a kertet, az udvar egy részét. Az így létrehozott terasznak nem csupán esztétikai, de kényelmi előnyei is vannak. Megmutatjuk, mik!

Sok esetben a házunkat, mint egy tökéletesen megalkotott építészeti remekművet kezeljük, amelyhez nem szeretnénk semmit sem hozzá toldani, hiszen az úgy kerek, ahogy van. Az utólag kialakított részeknek amúgy is megvan az a hátulütője, hogy már nem lehet éppen ugyanúgy megalkotni, mint ahogyan egykor a házat építettük, és nagy valószínűséggel látszódni fog, hogy egy későbbi hozzátoldás.

Máskor pont az a gond, hogy bár a ház és a hozzá tartozó terasz készen van, szép is, jól mutatnak rajta a kihelyezett kerti bútorok, azonban nem elég nagy felületet adnak, így már egy nagyobb baráti társaság összejövetelekor bajosan férnek el az emberek. Ellenben a kert hatalmas, ám önmagában nem elegendő. Kellene bele építeni valamit, de mit is?

Erre kiváló megoldás az épített terasz, amely a kertben, az udvarban oly módon foglal helyet, hogy nem befolyásolja a ház stílusát, azonban felruházhatjuk mindazokkal a tulajdonságokkal, amikre vágyunk. Vagyis kialakíthatunk belőle egy kényelmes, vendégmarasztaló nappalit, süppedős fotelekkel, asztalokkal, díszítő elemekkel, éppen úgy, mintha a házunk nappaliját készítettük volna el szabadtéri változatban. Még akár ágyat is helyezhetünk ki, hiszen a kültéri bútorok kínálatában olyan modelleket is találunk már, amelyek megszólalásig hasonlítanak a beltériekhez. A kényelmen és a szépségen túl, további jó tulajdonságuk, hogy az időjárási körülményeknek is megfelelnek, így nem áznak el, nem vesztik el a színüket, nem rongyolódnak szét.

Ha Jakuzzit szeretnél a teraszodra, kattints ide!

Írta: Kovács Nóra
További cikkek a szerzőtől
 Facebook