Marrakesh pompája elkényeztet

A legenda szerint ezer évvel ezelőtt a marokkói szultán, Sidi Mohamed Ben Abdellah, fia Mamoun esküvője alkalmából egy nem kisebb ajándékkal kedveskedett az ifjú párnak, mint egy palotával. Ez a La Mamounia.


A legenda szerint ezer évvel ezelőtt a marokkói szultán, Sidi Mohamed Ben Abdellah, fia Mamoun esküvője alkalmából egy nem kisebb ajándékkal kedveskedett az ifjú párnak, mint egy palotával. Ez a La Mamounia.

Az elmúlt 100 esztendőben a tulajdonosok újraértelmezték a múlt örökségét és egy utánozhatatlan hangulatú szállodát hoztak létre. Tervezője, Albert Laprade a marokkói geometrikus művészetet elegyítette egy csipet art decoval, s mindezt okker színekbe öltöztette. A 135 szobával, 71 lakosztállyal és 3 villával rendelkező hotel múltjában olyan nagy nevek tűntek fel, mint Winston Churchill, Caroline monacói hercegnő, Ravel vagy Bartók Béla. Helyszínként szolgált több francia és amerikai filmnek, mint például Alfred Hitchcock „Az ember, aki túl sokat tudott” című filmjének.

A szálloda az iszlám építészet remeke, faragott márványoszlopokkal, kerámia mozaikokkal, a szobákban damaszkuszi asztalokkal, pazar mintákkal díszített textilekkel, hogy a vendégek a kultúra és a luxus legmagasabb fokú szépségében gyönyörködhessenek. Minden szobához márvánnyal borított fürdőszoba tartozik, mely tökéletes kényelemmel látja el vendégeit. Foglalhatunk magunknak szállást a három villa egyikében, amely marokkói stílusú szalonnal, három hálószobával, saját medencével és terasszal rendelkezik. Kétségtelen, hogy a szálloda legnagyobb ékessége a 8 hektáros park, ahol pálmafák, édes illatú virágok, bougainvilleák, agavék, madagaszkári meténgek fonódnak össze a szezonális virágok ezreivel. Ölelésükben lenyűgöző szabadtéri medencét, autentikus marokkói ételeket kínáló exkluzív bisztrót találhatunk.

Marrakesh egyik legjobb fürdőjeként ismert ez a csodálatos 2500 m² wellness tér. A La Mamounia gyógyfürdőjében ghassoul, fekete szappan, narancsvirág víz, rózsavíz, és argánolaj szolgálja a kényeztetésünket.  Próbáljunk ki egy hagyományos hamam kezelést, amelyet Shiseido masszázs egészít ki, vagy élvezzük a japán fürdőceremóniát. Ha pedig igazán egyedi élményre vágyunk vegyük igénybe a szálloda privát spáját: hamam kezelő szobával, masszázs helységgel, jakuzzival és pihenő szobával, ahol akár hat kedves barátunkkal hódolhatunk a kényeztetés magasiskolájának. 

Címkék: