Tippek a legjobb infra szauna kiválasztásához

Fontolgatod egy infra szauna vásárlását, de nem tudod, hogy milyen kondíciók mentén válassz? Akkor segítünk, hogy már elsőre is a legjobb szaunát vihesd haza.


Fontolgatod egy infra szauna vásárlását, de nem tudod, hogy milyen kondíciók mentén válassz? Akkor segítünk, hogy már elsőre is a legjobb szaunát vihesd haza.

Fa

A fából készült szaunák nemcsak jobban néznek ki, de kellemesebb érzést is kölcsönöznek és tartósabbak is. A vörös cédrus a legjobb választás, de ügyelj rá, hogy bútorminőségű anyag legyen, lehetőleg fenntartható erdőből. Bár ez utóbbi már „csak” a környezet érdeke, a szaunán nem változtat.

Összeszerelés

Az olcsóbb megoldások (az alapanyag spórolás után) az összeszerelésnél látszik meg leginkább. Ehhez sokszor használnak ragasztót, de ez veszélyeztetheti a szauna levegőjét. A ragasztóból a meleg hatására felszabaduló anyagok egészségtelen lehetne, ezért jól illeszkedő, de ragasztó nélkül (csapolt, csavarozott) szaunát válassz.

Fűtés

Az infra szaunáknál különösen fontos, hogy milyen fűtőegységgel érkezik a helyiség. A cél, hogy az elektromágneses sugárzás a lehető legkisebb legyen. Emellett fontos megnézni, hogy carbon vagy kerámia a fűtés. A carbon gyorsabb, egyenletesebb és lágyabb infra hőt bocsájt ki, mint a kerámia, és akár neki is dőlhetsz a panelnek, annyira hűvös marad. A fűtőegységek számát is nézd meg. Minél több, annál jobb, mert ha sok van, gyorsabban melegszik a szauna, és a testet egyenletesebben éri a sugárzás. A hátsó panel mellett gyakran elhelyeznek kisebb egységeket a padok alatt és az oldalfalakon is, de általában a leírások is megadják a sugárzók számát.

Ha érdeklődsz a szaunák iránt, látogass el oldalunkra, és tudj meg mindent a rekreáció ezen formájáról.

Címkék: