Megnyílt a világ első spa-hostelje

A svájci Saas Fee falucskában megnyitotta kapuit a világ első spa- és wellnessrészleggel felszerelt hostelje.


A svájci Saas Fee falucskában megnyitotta kapuit a világ első spa- és wellnessrészleggel felszerelt hostelje.

A közelmúltban megnyílt létesítmény a világ első olyan ifjúsági szállója, amely wellnessrészleggel van ellátva. A fáradt kirándulók már 35 euróért, azaz valamivel több mint 10 ezer forintért kaphatnak szállást legfeljebb hatágyas szobákban, de lehetőség van kétágyas privát szobák bérlésére is, ezek nagyjából 40 ezer forintot kóstálnak.

A magyar léptékkel mérve igen borsos, ám nemzetközi mércével meglehetősen baráti árakért igazán színvonalas szolgáltatást kap cserébe a hostelbe betérő vendég. A spa-wellness részlegen két szauna (finn és infra), gyógynövényes gőzfürdő, pezsgőfürdő és egy 25 méteres beltéri medence kényezteti a fáradt utazókat.

A tervezők természetesen a gyerekekre is gondoltak, így gyermekmedence és csúszda is helyet kapott a hostelban, mint ahogy van edzőterem is. Mindemellett különböző hidromasszázs zuhanyok, relaxációs szoba és többféle masszázs is a vendégek rendelkezésére áll.

A 168 ággyal rendelkező szálló a WellnessHostel4000 nevet kapta és Svájc első ötszintes hosteljeként kezdte el működését. Az épületet az alpesi környezethez igazodva rengeteg fa építőelem ékesíti, és természetesen környezetbarát napelemes fűtésrendszerrel szerelték fel.

A szinte luxusfelszereltségű hostel Svájc Valais kantonjában, 1800 méteres tengerszint feletti magasságban várja vendégeit.  

Fotók: saas-fee.ch, EPA

Címkék:

Előző Cikk

Jakuzzi a vízen