3 tipp, hogy ne a tolvajok örüljenek a biciklidnek

A nyárra előkerülő kétkerekűekkel egy időben a biciklikre áhítozó tolvajok is megjelennek és a legbiztonságosabbnak tűnő helyekről is meglovasítják a vasparipákat. Mit tehetsz, hogy a tiéd ne legyen köztük? Mielőtt nagyon belemennék a részletekbe, azt muszáj leszögeznem, hogy nincs tökéletes védelem. Mindenki ismer valakit, akivel már megesett, hogy zárt tárolóból, vastag láncok ellenére is eltűnt a kerékpárja, de autóból és lakásból is párolognak a biciklik. Vannak azonban olyan trükkök, amivel megnehezítheted a tolvajok munkáját, hogy ne te legyél az áldozatuk.Lakat nélkül is szabadonHa kiránduláshoz, sportoláshoz használod a biciklit és nem szándékozod hosszú időre magára hagyni, akkor a láncot, lakatot is nyugodtan elfelejtheted. A lakatnélküliséget látva ugyanis hajlamosak vagyunk azt feltételezni, hogy a bicikli gazdája szemmel tartja tulajdonát, és így védi a lánc helyett. Konfrontálódni pedig nem szeretnek a tolvajok sem.Vidd magaddalHa rendszeresen használod a kerékpárt a városban, esetleg munkába is azzal jársz, akkor próbáld meg a kerékpárt magaddal vinni az épületbe, ahova mész. Bentről kevesebb eséllyel kel lába és hozzád is közelebb van, jobban tudsz rá ügyelni. Amennyiben ezt nem tudod megtenni, legalább egy részét, mondjuk az első kereket vedd magadhoz, ezzel is sokat tehetsz a védelemért.Elő a nagyi járgányávalAkkor jársz a legjobban, ha már eleve olyan kerékpárod van, ami nem kelti fel senki figyelmét, és nem kell plusz erőfeszítéseket tenned a biztonságáért. Napi használatra ezért válassz inkább régi, kevésbé tetszetős járművet, de a tuti hatás kedvéért, te is „elrondíthatod”. Egy kis festék, egy kis szigetelőszalag és máris kész az egyedi, lopásálló kerékpár.


A nyárra előkerülő kétkerekűekkel egy időben a biciklikre áhítozó tolvajok is megjelennek és a legbiztonságosabbnak tűnő helyekről is meglovasítják a vasparipákat. Mit tehetsz, hogy a tiéd ne legyen köztük?

Mielőtt nagyon belemennék a részletekbe, azt muszáj leszögeznem, hogy nincs tökéletes védelem. Mindenki ismer valakit, akivel már megesett, hogy zárt tárolóból, vastag láncok ellenére is eltűnt a kerékpárja, de autóból és lakásból is párolognak a biciklik. Vannak azonban olyan trükkök, amivel megnehezítheted a tolvajok munkáját, hogy ne te legyél az áldozatuk.

Lakat nélkül is szabadon

Ha kiránduláshoz, sportoláshoz használod a biciklit és nem szándékozod hosszú időre magára hagyni, akkor a láncot, lakatot is nyugodtan elfelejtheted. A lakatnélküliséget látva ugyanis hajlamosak vagyunk azt feltételezni, hogy a bicikli gazdája szemmel tartja tulajdonát, és így védi a lánc helyett. Konfrontálódni pedig nem szeretnek a tolvajok sem.

Vidd magaddal

Ha rendszeresen használod a kerékpárt a városban, esetleg munkába is azzal jársz, akkor próbáld meg a kerékpárt magaddal vinni az épületbe, ahova mész. Bentről kevesebb eséllyel kel lába és hozzád is közelebb van, jobban tudsz rá ügyelni. Amennyiben ezt nem tudod megtenni, legalább egy részét, mondjuk az első kereket vedd magadhoz, ezzel is sokat tehetsz a védelemért.

Elő a nagyi járgányával

Akkor jársz a legjobban, ha már eleve olyan kerékpárod van, ami nem kelti fel senki figyelmét, és nem kell plusz erőfeszítéseket tenned a biztonságáért. Napi használatra ezért válassz inkább régi, kevésbé tetszetős járművet, de a tuti hatás kedvéért, te is „elrondíthatod”. Egy kis festék, egy kis szigetelőszalag és máris kész az egyedi, lopásálló kerékpár.

Címkék: