4 biztonsági tipp jakuzzizós gyerekekhez

A masszázsmedece remek kikapcsolódás és játszótér a gyerekeknek, de a maximális biztonság érdekében vannak bizonyos szabályok, amiket érdemes tisztázni még a fürdő előtt. Jöjjön 4 tipp, amivel növelhető a biztonsági faktor.


1. Nem medence!

A jakuzzi nem medence. Ezt már a legelején érdemes tisztázni a gyerekekkel, mert a medence egyenes falától elétrően a masszázsmedencéken belül is különböző ülések, fekhelyek kerültek kialakításra, így nem árt vigyázni a víz alatti élekkel és szegélyekkel.

2. Időkorlát!

A masszázsmedencék magasabb hőmérsékletét a gyermek szervezet nem tolárálja olyan jól, mint a felnőtté, ezért muszáj időkorlátot szabni a gyerekek játszadozásának. Érdemes a kipiruló orcákat figyelni, ami a túlmelegedés jele lehet. Ilyenkor ki kell parancsolni a lurkókat a vízből és csak a teljes lehűlés után mehetnek vissza.

3. Hidratálás!

A víz melege erős szárító hatással van a felnőtt és gyermeki szervezetre is. A kiszáradás tüneteit megelőzendő készítse ki a gyerekek kedvenc üdítőit már jó előre, és lédús gyümölcsök: dinnye, barack, szőlő felszolgálásával is enyhítheti a kiszáradást.

4. Korlát és lépcső!

Amennyiben nem földbe sülyesztett masszázsmedencéről van szó, a kisebb gyerekeknek szüksége lehet segítségre a ki- és beszálláshoz. A csúszásgátló lépcső és biztos fogást kínáló korlát a gyerekek mellett az idősebbeknek is nagy segítséget jelentenek, amikor a vizes héjon kell stabilan megállni és közlekedni. Fő a biztonság!

A tíznapos SpaTrend Expo tökéletes lehetőséget kínál arra, hogy ön is megismerhesse az otthoni wellness kiegészítők sokszínű választékát: látogasson el a tavaszköszöntő SpaTrend Expóra, ahol személyesen is megtekintheti a HotSpring legújabb berendezéseit és a Softub puhafalú, könnyen telepíthető masszázsmedencéit, valamint exkluzív ajánlatok keretein belül válogathat az első osztályú kültéri kikapcsolódást kínáló termékek között.