iPad, villa, olló gyerek kezébe nem való?

A kisgyerekek számára minden egy felfedezésre váró csoda. Meg akarják érinteni, ízlelni, tapasztalni a világból, amit csak lehet. Szülőként elsődleges kötelességünk kielégíteni érdeklődésüket és megóvni őket a minket körülvevő veszélyektől, amelyekről gyermekünk még semmit sem tud. A nagy tanulásban pedig az sem hátrány, ha veszélyt rejtő tárgyaink maguk is épen kerülnek ki a nagy találkozásból.


A kisgyerekek számára minden egy felfedezésre váró csoda. Meg akarják érinteni, ízlelni, tapasztalni a világból, amit csak lehet. Szülőként elsődleges kötelességünk kielégíteni érdeklődésüket és megóvni őket a minket körülvevő veszélyektől, amelyekről gyermekünk még semmit sem tud. A nagy tanulásban pedig az sem hátrány, ha veszélyt rejtő tárgyaink maguk is épen kerülnek ki a nagy találkozásból.A technika vívmányai ma már annyira beépültek az életünkbe, hogy gyermekeinknek teljesen magától értetődő a jelenlétük. Az okostelefonok, laptopok, iPadek világa legalább olyan természetes számukra, mint a legó használata. Szüleiket utánozva figyelmük már igen hamar a mindennapok részeként családtaggá váló gépek felé fordul. Szívesen játszanak velük, és az egyre szélesedő, gyerekeket megcélzó alkalmazásoknak köszönhetően már nemcsak a szüleiket másolva „telefonálnak”, de érdemben is használják a kölcsönkapott szerkezeteket.

 

Játékos, tanulásra ösztönző programok hada várja, hogy megtaníthassa őket a színekre, egyszerű matematikai példákra, vagy fejlessze a logikai képességeiket. Csakhogy öröm az ürömben, hogy az olykor igencsak drága készülékeket a gyerek kezébe kell adni, aki még kissé figyelmetlen, szétszórt, és akaratlanul is kárt tehet benne. A számára játéknak tűnő tárgynak nem ismeri valódi értékét és fontosságát, így a mi feladatunk, hogy gondoskodjunk csemeténk fejlődése mellett tulajdonunk épségéről is.

 

Ehhez nyújtanak segítséget a gyerekbarát iPad tokok, amelyek vidám színeikkel és játékos formáikkal nemcsak érdekesebbé teszik a készüléket, de garantálják annak ütésállóságát is. A gyerekeknek könnyebb fogást jelentenek a nagy és sokszor kiegészítésekkel rendelkező tokok, melyek akár különleges pluszt is adhatnak az eredeti készülékhez. Az iGuy még csak változatos színpalettájával és fazonjával tűnik ki a tömegből, de az M-Edge Supershell gyerekbarát habszivacs kerete amellett, hogy megvédi a kütyüt, támasztéka még azt is lehetővé teszi, hogy ne kelljen fogni az iPadet használat közben. A Griffin Lightboard pedig ennél is többet tud: a biztonság mellett olyan alkalmazás is van rajta, mely egy csapásra rajztáblává változtatja a képernyőt. Mindezt úgy, hogy a gyermeki fantázia szárnyalása közben iPadünket is tökéletes biztonságban tudhatjuk.


Címkék:

Előző Cikk

Okosodó tollak