Minden étkezés egyik sztárja a desszert, amit a grillen is el tudunk készíteni, lenyűgözve vendégeinket vagy a családunkat. Egy remek, enyhén füstös almás pite bármelyik étkezést meg tudja koronázni.

 

Almás pite Kamado Joe grillen

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 2

Almás pite Kamado Joe grillen

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 1 kg piros alma
  • 300 g liszt
  • 200 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 3 db tojás sárgája
  • 50 g édes morzsa
  • 100 g barnacukor
  • ízlés szerint citrom reszelt héja
  • ízlés szerint őrölt fahéj

Elkészítés:

 

Először a sárga linzert tésztát készítem el. A vajat elmorzsolom a liszttel és a porcukorral, majd hozzá adom a tojások sárgáját és gyors mozdulatokkal összegyúrom. Nekem nagy segítség volt a thermomix, amiben 55 másodperc alatt készült el a tészta.

Amikor a tészta szépen összeált, két részre osztom, és a hűtőbe teszem. pihenni legalább 15 percet. Amíg a tészta pihen, begyújtom a kamadot és indirekt sütésre készen egy pizzakövet is teszek a rácsra. 200 fokra felfűtöm, miközben a tölteléket elkészítem. Az almát juliennere vágom, hozzá adom a reszelt citromhéjat és megszórom a cukorral.

Amikor a sütő felfűtött az egyik adag tésztát kinyújtom, és 200 fokon elősütöm 10 perc alatt. amikor kész, vissza veszem a hőmérsékletet 170 fokra. A megsült tészta lapot még forrón megkenem baracklekvárral és megszórom a morzsa felével. Az alma tölteléket kinyomkodom, a levét leöntöm és hozzá keverem a maradék morzsát. A tésztára halmozom egyenletesen, majd kinyújtom a másik adag tésztát és befedem vele az almás masszát. Megszúrkálom villával és tojással lekenem.

170 fokon 30-35 percet sütöm. Amikor elkészült 10 percet hagyom, a formában hűlni mielőtt felszeletelném