A brazilok kedvelt steakje, a picanha vagyis a keresztfartő. A húson található vékony zsírréteg ízletessé teszi az omlós húst, amelynek karakteres aromájához jól illik a mustáros szósz!

Picanha steak mustáros szósszal

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 3

Picanha steak mustáros szósszal

írta: Kamado Joe Magyarország

Hozzávalók:

  • 1,5 kg picanha steak
  • 2 ek bbq fűszerkeverék
  • 115 g majonéz
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 ek mustármag
  • 1 ek füstölt mustár
  • 2 kk vörösbor ecet
  • 15 g vaj
  • fél ág friss rozmating

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 200°C-ra és készítsük elő két zónás grillezésre, a kamado grill félhold alakú deflektorának behelyezésével.
  2. Közben készítsük el a mustáros szószt. Ehhez keverjük össze a majonézt a dijonival, a füstölt mustárral, a mustármaggal, a vörösbor ecettel, és a szobahőmérsékletű vajjal.
  3. Végül morzsoljuk bele az aprított rozmaringot.
  4. A hús zsíros részét irdaljuk be gyémánt alakzatban, fűszerezzük gazdagon a BBQ keverékkel és tegyük fel pirulni a zsíros résszel lefelé, amikor felmelegedett grill.
  5. Zárjuk rá a tetőt, ügyelve, hogy forró faszén legyen alatta, de láng, majd pirítsuk 10-15 percig, hogy a vastag zsíros rész teljesen átsüljön.
  6. Ezután ellenőrizzük a húst és ha meg vagyunk elégedve a karamellizálódás mértékével, akkor tegyük át az indirekt zónába, fordítsuk fejre és bőségesen kenjük le a húst a mustáros szósszal.
  7. Zárjuk rá a tetőt, és majdnem teljesen zárjuk be a légnyílásokat is, hogy lefojtsuk az izzást.
  8. Süssük addig, amíg a hús eléri a 51°C-os belső hőmérsékletet, vegyük le a grillről és pihentessük 15 percig.
  9. Ekkor szeleteljük fel a húst és a maradék mustáros szósszal együtt kínáljuk!