5 gyógyszer nélküli megoldás a stressz elűzésére

Ideges vagy, kimerült és fáradt? Ha fogytán a türelmed, de nem engedheted meg magadnak, hogy bezárkózz egy sötét szobába, akkor segítségre lesz szükséged. Bemutatunk 5 módszert, amivel messzire űzheted a stresszt, akár az irodásban ülve.


Ideges vagy, kimerült és fáradt? Ha fogytán a türelmed, de nem engedheted meg magadnak, hogy bezárkózz egy sötét szobába, akkor segítségre lesz szükséged. Bemutatunk 5 módszert, amivel messzire űzheted a stresszt, akár az irodásban ülve.

Kamilla

Teaként és étrend-kiegészítőként is szedhető a kamilla, melynek egyik alkotóeleme ugyanazokhoz a receptorokhoz kötődik, mint a válium, ahhoz hasonló nyugtató hatást okoz. A tea gyorsan elkészül, azonnali segítséget nyújt, míg az étrend-kiegészítőt érdemes hosszabb ideig szedni, különösen rendszeres szorongás esetén.

Levendula

A kamilla mellett a másik illatos növény, mely nyugtató hatásáról ismert. Olaja, illetve a belőle készült illatanyagok képesek csillapítani a szorongást, legyen szó a fogorvos felkereséséről vagy egy fontos munkatárgyalásról. Teaként is fogyasztható.

Légzés

A kontrollált légzés segíthet a stressz szinted csökkentésébe, melyhez tényleg nem kell semmilyen segédanyag, így bármikor segítségül hívható a módszer. A 4-7-8 légzés lényege, hogy orron át szívd be a levegőt négy másodperc alatt, tartsd bent hét másodpercig, majd lassan fújd ki a levegőt szájon át nyolc másodperc alatt.

Végy egy erdő fürdőt

A japánul shinrin-yokunek hívott szabadidős tevékenység valójában egy séta az erdő sűrűjében, mely már 20 perc után csökkenti a stressz hormon szintet a szervezetben. Az erdő illatai, megnyugtató hangjai és a zavaró ingerektől mentes környezet együttesen kedvezően hat a lelkiállapotra, egyetlen hátránya, hogy egy erdő is kell hozzá.

21 perces módszer

Dr. Drew Ramsey, a New York Presbiteriánus Kórház professzora szerint 21 perc alatt képes a testmozgás kiűzni a stresszt a szervezetből. A felfokozott idegállapotot vezesd le erőteljes mozgással, legyen az séta vagy egy futógép használata. Fontos, hogy olyan mozgást válassz, amely megnöveli a pulzusszámot és megmozgatja az izmokat.

+1 Lazítás a jakuzziban

Egy lelkileg fárasztó nap után elnyúlni a forró vízben már önmagában is megváltás. Masszírozóprogram bevetésével tovább növelhető a lazító hatás, ha azt a nyakra és a vállak felső részére koncentrálod. 20 perces fürdő elég is a terhek csökkentéséhez, és a pihentető, mély alvás elősegítéséhez.

Ha szeretné ön is nap, mint nap otthonában élvezni a jakuzzizás jótékony hatásait, nézzen be a Caldera Spa kulisszái mögé, ahol Ön is biztosan megtalálja álmai masszázsmedencéjét, máricus végéig kedvezményes áron!

Címkék: