Profilom 2018. január 19. Péntek - Sára, Márió

Edzés gyerekeknek és felnőtteknek


Bár nagyon kitűnő dolog a masszázsmedencében pihenni és lazulni, a forró fürdőt arra is használhatod, hogy kalóriát égess. És miért tennéd ezt egyedül, ha lehet társaságod is? Vond be gyermeked a medencés tornába, meglátod, mind a ketten nagyon fogjátok élvezni.

Ehhez persze olyan gyakorlatokat kerestünk, amiket egy tízéves is el tud végezni. Tartsd szem előtt, hogy a medence hőmérséklete alacsonyabb legyen a megszokottnál, hiszen így kerülheted el, hogy túlhevüljön, és dehidratálttá váljon gyerkőcöd.

Vízi bicikli – Ez egy egyszerű gyakorlat, ami hatásosságát az idő múlásával fejti ki. Egyszerűen üljetek le a medencében, majd emeljétek fel a lábatokat a levegőbe, és toljátok kifelé, mintha egy pedált kellene hajtani. A körkörös mozdulatok eleinte nem lesznek fárasztóak, ám idővel érezni fogjátok a hatását. Ha elfáradtatok, pihenjetek egy kicsit, majd lehet folytatni, ám ezúttal visszafelé tekerve.

Kézi emelő – Ez a vicces elnevezésű feladat a kezek használatára utal, amik most kiemelt szerepet kapnak. Helyezkedjetek el kényelmesen a medencében, majd toljátok fel a testeteket, amit csak a karotok tart meg. Maradjatok így, amíg csak lehet, majd ereszkedjetek vissza. A gyakorlat a vállat, a karizmokat és a mellizmokat is egyaránt megmozgatja. 

Írta: Kovács Nóra
További cikkek a szerzőtől
 Facebook