Sportolj a bőröd szépségéért

Az egészséges, szép és sokáig ránctalan bőrhöz vezető út első lépése a rendszeres testedzés. A sportolás számtalan pozitív hatása rendkívül jót tesz a bőrnek, amitől fiatalabbnak és kiegyensúlyozottabbnak néz ki az arc.


Az egészséges, szép és sokáig ránctalan bőrhöz vezető út első lépése a rendszeres testedzés. A sportolás számtalan pozitív hatása rendkívül jót tesz a bőrnek, amitől fiatalabbnak és kiegyensúlyozottabbnak néz ki az arc.

A !QMS Medicosmetics díjnyertes termékeit kifejlesztő sebész, Dr. Erich Schulte a sport következtében megnövekedett vérellátásban látja siker kulcsát. Az erősebb véráramlás több oxigént és gyorsabb anyagcserét is jelent, ami segít megszabadulni a bőröregedésért felelős szabad gyököktől. Bár a mozgás önmagában még nem méregteleníti a bőrt, hiszen az a májon keresztül történik, az izzadás és a vérbőség is felgyorsítja a felesleges dolgok kiürülését a szervezetből.

Emellett nem elhanyagolható az a hatás sem, amit a sport az izmok állapotára gyakorol. A test feszesebbé, az izmok és a rájuk feszülő bőr kontúrosabbá válik, ami már önmagában is a ráncok és a petyhüdt bőr ellensége.

A sportolás ugyanakkor nagy terhet is róhat a bőrre, ami fokozott odafigyelést igényel. Az izzadás során fellépő dehidratáltság ellen a folyadékbevitel és az olyan hidratálók használata ajánlott, amelyek védik és nedvességgel töltik fel a bőrt. A külső hatások és szabad gyökök ellen véd a Moisturizing Balance, ami vitamintartalma mellett, a bőr szintézisét is javítja, kitolva az öregedéssel járó kollagénvesztés időhatárát.

A zuhanyzás során eltávolított lipid réteg a bőr felületéről ugyancsak a a bőr kiszáradásához vezethet, ami hosszú távon annak rugalmasságát is negatívan befolyásolja. Az ilyen esetek megelőzésére fejlesztette ki Dr. Schulte a Liquide Proteins krémet, ami nagy mennyiségű nedvességet zár a bőrbe, miközben védőréteget von a bőrre és kisimítja azt.

A sportolás utáni bőrápolás tehát legalább olyan fontos, mint maga a testedzés. Az ápoló készítményeket télen és nyáron is használd, hogy megadják mindazt a támogatást, amire a kor előrehaladtával a bőrödnek egyre inkább szüksége lesz.

Csatlakozz te is a QMS Medicosmetics készítményeket boldogan használók táborához, és legyen a QMS a Te sikertörténeted is!

Címkék: