Számoljon le a szem alatti karikákkal

A szem alatt megjelenő sötét karikák oka lehet valamilyen egészségügyi probléma, de a legtöbb esetben csak fáradtságot, kialvatlanságot jelent. Ez utóbbi esetekben kozmetikailag is orvosolható a probléma, akár házilag is.


Borogatás

A duzzadt, sötétlő szemkörnyék meghálálja a hideg borogatást. A hideg hűsíti és megnyugtatja a stresszes bőrt, ezért tegyen a szemekre hideg vizes törülközőt, lehűtött kanalat vagy a hűtőből kivett uborkát szeleteljen fel, és egy-egy szelet kerüljön a szemekre. Az uborka 10 percig is maradhat a bőrön, hogy legyen ideje kifejteni a hatást.

Óvatos sminkelés

A szem alatti terület bőre az arc egyik legérzékenyebb része, mely vékonyabb, mint a környező terület. Emiatt sérülékenyebb is, tehát sminkelésnél és főleg sminklemosásnál ügyeljen arra, hogy ezt a részt ne kínozza meg nagyon. Az erős dörzsölés vagy a kiszáradt bőr nagyobb eséllyel hajlamosít a sötét karikák megjelenésére. Válasszon kímélő, olajos lemosót, amely ápol és gyorsan leszedi a sminket.

Arckrémek

A jó arckrém megválasztása kulcsfontosságú a karikák elleni küzdelemben. A QMS Cellular Alpine készítményhez hasonló termékek védik és táplálják a bőrt, miközben gondoskodnak a hidratálásról is. A Cellular Alpine további előnye, hogy növényi őssejtjeinek köszönhetően nyugtatja a bőrt, csökkenti a duzzanatot és növelve a bőr anyagcseréjét a szemkörnyék vitalitása is megmarad. Aktív hatóanyagai csökkentik a ráncok kialakulását, így a bőr feszesebbnek és egészségesebbnek néz majd ki, a sötét karikák árnya nélkül.