Téli köret sütőtökkel és zsályával. Sült húsok mellé kiváló fogás.

Grillezett zsályás tök

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: 2

Grillezett zsályás tök

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db sütőtök
  • 2 ek olívaolaj
  • 30 db zsályaleveél
  • 2 ek vaj
  • 2 g só
  • 2 g bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A zsályaleveleket mossuk meg, majd tegyük félre száradni. Ha megszáradt vágjuk apró csíkokra.
  3. A tökről vágjuk le a két végét, majd vágjuk félbe. Hámozzuk meg a tököt és távolítsuk el a magokat is. Az így kapott tökhúst vágjuk fel kisebb, körülbelül 2x2 cm-es kockákra.
  4. Egy nagy tálba tegyük bele a tököt, vonjuk be olívaolajjal, adjuk hozzá a zsályát és a sót, borsot. (Ha van kedvenc fűszerkeverékünk vagy kedveljük a csípőset, akkor abból is tehetünk bele ennél a lépésnél.)
  5. Amikor a tököt jól bevontuk a fűszerekkel, zárjuk alufólia csomagba a zöldséget és tegyük fel a csomagot a grillre. (Készíthetünk több kisebb csomagot is a könnyebb kezelhetőség kedvéért.)
  6. 5-10 percenként forgassuk a csomagokat, majd 20 perc után ellenőrizhetjük a puhaságot is.
  7. 20-25 perc sütés általában elég, hogy minden szem megpuhuljon.
  8. Ekkor csorgassuk le a tököt a vajjal, és azonnal tálaljuk.