Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Flambírozott banán

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 60 g barna cukor
  • 2 g fahéj
  • 1 g Szegfűbors
  • 30 g pekándió
  • 4 db banán
  • 1 db citrom - leve, héja
  • 45 ml grand marnier

Elkészítés:

  1. Egy serpenyőben keverd össze a barna cukrot, a fahéjt, a szegfűborsot a citrom levével, majd kapcsold be a grillt és forrald össze a hozzávalókat.
  2. Keverd el az egészet, amíg egynemű, folyékony elegyet kapsz.
  3. Pucold meg és szeleteld a banánt.
  4. A felvágott banánt add a fűszeres sziruphoz és főzd 3-4 percig, majd add hozzá a pekándiót.
  5. Végül a kimért Grand Marniert öntsd rá a banános keverékre, de vigyázz, hogy az alkoholos ital és az üvege is kellő távolságban legyen a tűztől.
  6. Amikor elkezd karamellizálódni a banán egy hosszabb gyufával gyújtsd meg az ételt, hogy a benne lévő alkohol elpárologhasson.
  7. Fagylalttal tálald.

Extra tippek:

  • Pekándió helyett használhatsz más csonthéjast is. Válassz diót, mogyorót vagy földi mogyorót, az eredmény mindenképpen finom lesz.
  • A flambírozást akár a tálaláskor is elvégezheted, így még látványosabb desszertet tálalhatsz a vendégek elé.
  • Ha a pekándiót kissé megpirítod mielőtt a banánhoz adnád, intenzívebb ízeket tudsz előcsalogatni belőle.


Ezt az egyszerű finomságot bármikor elkészítheted a hordozható Porta Chef grill segítségével.