Grillezett makréla thai fűszerezéssel

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Grillezett makréla thai fűszerezéssel

írta: Balogh Ferenc

Hozzávalók:

  • 4 db makréla
  • 2 ek thai vörös curry paszta
  • 1 ek cukor
  • 2 ek kókusztej
  • 5 g só
  • 3 g bors

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a grillt magas hőfokra.
  2. Egy tálcát enyhén olajozz be, erre kerül majd a hal a sütéshez.
  3. A megpucolt és belsőségüktől megszabadított halakat töröld szárazra, majd keverd össze a pácot.
  4. Ehhez egy nagyobb edénybe tedd bele a vörös curry pasztát, a cukrot, a kókusztejet és a sót, borsot.
  5. Keverd össze jól az elegyet, majd a sütőlapra felsorakoztatott halakon oszlasd szét a thai szószt.
  6. Ezután mehetnek a halak a grillre. Zárt tető alatt süsd 5 percig az egészet, majd nagyon óvatosan fordítsd meg a halakat.
  7. Ezt az oldalukat is süsd 6-10 percig, vagy amíg azt nem látod, hogy a makréla bőre elkezd ráncosodni és megrepedezni.
  8. Ekkor vedd le a halakat a grillről és azonnal tálald is.

Extra tippek:

  • Az olajos, fűszeres halhoz tálalj könnyű zöldsalátát köretnek. A thai ízvilágú halhoz kiválóan illik az uborka, a paradicsom és a lime.
  • A hal sütéséhez használhatsz cédrus lapot, de azt mindenképpen áztasd be még mielőtt feltennéd a fát a grillre, különben megéghet és elronthatja az étel ízét.

 A halak grillezéséhez használj öntöttvas sütőlapot.