Izgalmas ízek, pohanyós husi és könnyű elkészítés. Ez a tökéletes grillétel ismérve, ami meghitt vacsorán ugyanúgy megállja a helyét, mint egy meccs nézős összejövetelen.

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 3

Édes-erős grillezett csirkecombok

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb filé
  • 30 g vaj
  • 1 kk gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek méz
  • 1 db lime leve
  • 5 ek sriracha szósz
  • 1 kk piros paparika

Elkészítés:

1. Melegítse elő a grill közepes/magas hőfokra.

2. Közben egy kis edényben olvassza fel a vajat, majd ezen pirítsa meg a fűszereket: a fokhagymát, a gyömbért, majd később jöhet bele a paprika, a lime leve és a sriracha szósz is. Főzze pár percig, amíg összesűrűsödik a páclé.

3. A megtisztított és kisebb darabokra vágott combfilét (szárnnyal is ugyanúgy működik) sózza, borsozza, majd kenje le a páccal mindkét oldalát jó alaposan.

4. A grill beolajozása után mehetnek is fel a csirkék a grillre, ahol 20-25 perc sülés után puhulnak majd meg igazán. Sütés közben érdemes a combokat 5 percenként forgatni és mozgatni, hogy egyenletesen süljenek, és ne égjenek meg egy helyen.

5. Az utolsó 5 percben, a pácból mehet rá még egy réteg, majd ha az is rásült a húsra, tálalható is az étel. Magában vagy hagyományos köretekkel is isteni.