A hot dog teli találat, ha grillezésről van szó. Rövid idő alatt rengeteg készíthető, nem igényel különleges kunsztokat és az ízek a feltéteknek köszönhetően a végtelenségig variálhatók. Jöjjön a trükk, amivel mindig tökéletes lesz a végeredmény.

Hasznos trükk a hot doghoz, hogy ne száradjon ki a virsli

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Hasznos trükk a hot doghoz, hogy ne száradjon ki a virsli

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g virsli
  • 5 dl sör
  • 3 dl mártás

Elkészítés:

A hot dog virsli elkészítésének titka, a kolbászoknál már bevált, előfőzés. Ez megakadályozza, hogy a külső kéreg nagyon megkeményedjen, és a belseje pedig kiszáradjon. Ha  a direkt sütés előtt, pár percig - épp csak addig, hogy belül is átmelegedjen a virsli - előfőzzük, akkor a hús puha, szaftos, de kívül kellemesen roppanós marad.

Az előfőzés ugyancsak történhet a grillen, amihez bármilyen házi vagy bolti szósz is használható, hogy a virsli ízét még tovább gazdagítsuk.

1. Első lépésben melegítsük elő a grillt, majd egy alumínium tálcában keverjük össze a szósz a sörrel. Így egy kellően híg, de ízletes mártást kapunk, amibe kerülnek majd a virslik.

2. Tegyül fel a tálcát a grillre, majd amikor forrásba jön, a grill hidegebb helyére áthelyezve, jöhetnek bele a virslik. A tető lecsukása után, hagyjuk főni őket 5-7 percig, hogy a virsli közepe is átmelegedjen.

3. Ha ez az idő tetelt, következik a direkt lángon való pirítás, ami megadja a roppanós kérget  a húsnak. Ez mindössze pár percet vesz csak igénybe, figyelni és forgatni kell a virslit, nehogy túlsüljön és kárba vesszen a munkánk. Akkor jó, ha már egy kicsit kozmás, de még nem repedt ki a virsli.

4. Pirított hot dog kiflibe helyezve kedvünk szerint ízesítjük, és mehet is a "fürdőbe" a következő adag.