Könnyű, nyárias vacsora, friss kukorica salátával.

Mézes csirkenyársak grillezett kukoricával

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 3

Mézes csirkenyársak grillezett kukoricával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 120 ml ketchup
  • 2 ek méz
  • 1 ek Worcestershire szósz
  • 700 g csirkemell
  • 10 g só
  • 10 g bors
  • 6 db kukorica
  • 1 ek vaj
  • 2 db újhagyma

Elkészítés:

  1. Melegítsük fel a grillt közepes hőfokra.
  2. Egy kisebb edényben keverjük össze a ketchupöt, a mézet és a Worcestershire szószt.
  3. A csirkét vágjuk hosszanti csíkokra, majd húzzuk fel őket a nyársra.
  4. Ezután sózzuk és borsozzuk a csirkenyársakat.
  5. A grillt enyhén olajozzuk le egy ecsettel, majd tegyük fel a nyársakat a rácsra, és 6-10 perc alatt süssük őket puhára.
  6. Az utolsó két percben kenjük le a csirkecsíkokat az előre elkészített mártással, és hagyjuk, hogy rápiruljon a szósz a húsra.
  7. Amíg a hús sül, grillezzük meg a kukoricát a grillen folyamatosan forgatva.
  8. A szemeket vágjuk le a kukoricáról, tegyük egy közepes edénybe, majd adjunk hozzá egy kis vajat, sót és újhagymát és keverjük őket össze.
  9. A húsnyársakat a grillezett kukoricasalátával tálaljuk.

Extra tippek:

  • Ha fa nyársakat használunk, akkor a sütés előtt fél órávál áztassuk be őket langyos vízbe, hogy megszívják magukat és ne gyulladjanak fel a tűzön.