A méz és szójaszósz kiválóan harmonizáló párosa dobja fel az ismert sertésszeletet, ami a faszenes grillek sajátos aromájától verhetetlen lesz.

Mézes-szójás sertés szelet

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: 3

Mézes-szójás sertés szelet

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéshús
  • 60 ml méz
  • 120 ml szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  1. A mézet, a szójaszószt, a zúzott fokhagymát (és ha szeretjük az erőset, akkor egy kevés chiliport) összekeverünk egy nagyobb tálban.
  2. A sertésszeleteket ebbe a tálba tesszük, hogy a pác ellepje, majd mehet pihenni a hűtőszekrénybe legalább 30 percet. A hosszabb pácolás csak jót tesz neki, így nem baj, ha 1-2 órát is a hűvösön érlelődik a hús.
  3. Sütés előtt egy 20 perccel már vegyük ki a húst, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen, és közben melegítsük elő a grillt is közepes/magas hőfokra.
  4. Oldalanként 8 perc alatt süssük készre a szeleteket, és tálalás előtt még egy 5 perc pihenőt adjunk neki, hogy az ízek és szaftok elrendeződhessenek.