A zöldfűszerek és a lime frissítő ízét egy kis csípősség és a csirke ellensúlyozza, tökéletes, de nem nehéz vasárnapi ebédet alkotva ezzel.

Zöldfűszeres grillezett csirkecomb

Elkészítési idő: pihentetés + 40 perc
Nehézség: 3

Zöldfűszeres grillezett csirkecomb

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 12 db csirkecomb filé
  • 6 db lime
  • 1 db zöld chili
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 marék menta levél
  • 1 marék friss koriander

Elkészítés:

  1. Reszeljük le 2 db lime héját, majd az összes levét facsarjuk ki.
  2. Adjuk a lime levéhez és héjához az olívaolajat, az apróra vágott chilit és az aprított zöldfűszereket is. Igény szerint sózhatjuk a páclevet.
  3. Ebbe pácoljuk be a combfiléket, amiket 4 órán át pihentessünk a hűtőben.
  4. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra, és már ekkor vegyük elő a csirkét a hűtőből, hogy legyen ideje szobahőmérsékletre melegedni.
  5. Vegyük ki a csirkét a pácból és egyből mehetnek fel a meleg grillre. Egyszeri forgatással 10-12 perc alatt süssük teljesen át. Az sem baj, ha a szélei egy kicsit jobban megpirulnak.
  6. Koriander levéllel, extra lime gerezdekkel és a kedvenc mártogatósunkkal tálaljuk.