Grillezett paradicsomos tésztaszósz

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 2

Grillezett paradicsomos tésztaszósz

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 1 fej fokhagyma
  • 12 db paradicsom
  • 30 g vaj
  • 55 g parmezán
  • 10 g só
  • 5 g bors
  • fél csokor petrezselyem
  • fél csokor friss bazsalikom
  • 10 ml olívaolaj

Elkészítés:

  1. Melegítsd fel alacsony hőfokra a grillt és egy fóliára (vagy serpenyőre) tedd fel sülni az olajjal meglocsolt fokhagyma gerezdeket. Süsd addig a fokhagymát, amíg megpuhulnak a gerezdek. (Kb. 20 perc.)
  2. Ezalatt egy nagyobb edénybe vágd bele a paradicsomot (mindegyiket félbe), majd add hozzá a sót, a borsot és az olívaolajat.
  3. Csavard feljebb a hőfokot közepes szintre, és grillezd meg a paradicsomot. Ehhez a héjas oldalával lefelé tedd fel a paradicsomot a rácsra és 2-3 percig süsd, amíg a héj elkezd barnulni.
  4. A grillről levéve húzd le a paradicsom bőrét és kapard ki a magokat is, majd aprítsd fel a megmaradt paradicsomhúst.
  5. A megpucolt fokhagymát nyomd bele egy kisebb edénybe és add hozzá a paradicsomot, a petrezselymet, a bazsalikomot, a vajat és a maradék olívaolajat. Sózd, borsozd ízlésed szerint a készülő szószt, és főzd össze a keveréket.
  6. A paradicsomszószt tésztával és parmezán sajttal tálald.

Extra tippek:

  • Tészták közül széles metéltet vagy spagettit válassz.
  • Ha túl darabosnak találnád a szószt, a főzés után pürésítsd össze a paradicsomkeveréket.