Sült zöldségek

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 1

Sült zöldségek

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 450 g broccoli
  • 450 g karfiol
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 darab cukkini
  • 200 g répa
  • 200 g hüvelyes zöldborsó
  • 3 szál zöld hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 g gyömbér
  • 1 ek szezámmag
  • 1 csokor koriander levél
  • 1 csipet só
  • 2 ek repceolaj
  • 1 ek szezámolaj
  • 1 ek chili szósz
  • 1 db lime leve
  • 1 ek osztriga szósz
  • 1 ek méz

Elkészítés:

  1. Készítsd elő a zöldségeket. Mosás és hámozás után vágd őket kisebb (lehetőleg nagyjából egyforma) darabokra.
  2. Egy kis edénybe kezd el összekeverni a páchoz valót. Ebbe jöhet a kétfajta olaj, a chili szósz, a lime leve, az osztriga szósz, a méz, a fokhagyma, a gyömbér és a só.
  3. A páclét locsold rá a zöldségkeverékre és jól dolgozd el, hogy mindenhova jusson belőle.
  4. Most jöhet a grill begyújtása, lehetőleg minél magasabb hőfokra. A zöldségeket tedd egy picit beolajozott wokba, vagy valamilyen mély edénybe és fedd le.
  5. Gyakori rázogatás mellett 10 perc alatt süsd meg a keveréket. Amikor elkezd barnulni akkor már jó is, ne hagyd, hogy túlságosan megpuhuljon.
  6. Tálaláskor szórd meg a zöldséget az összetépkedett korianderrel és a szezámmaggal.

Extra tippek:

  • Lehetőleg azonnal, még melegen tálald, hogy a legteljesebb pompájában élvezhesd ki az ízek kavalkádját.
  • A recept szinte bármiből ínycsiklandó roppanós zöldséget eredményez enyhén karamellizált felszínnel, így bátran kísérletezhetsz mással is. A fehérrépa vagy a kelbimbó is nagyon finom.
  • Osztriga szószt hipermarketekben vagy keleti boltokban is kapni, de ha nincs kedved beszerezni, helyettesítheted halszósszal vagy szójaszósszal.
  • A zsenge cukkinit nem kell meghámozni. Elég megmosni és felkarikázni.