Néhány tipp a zöldebb konyháért

A környezettudatosság egyik legfontosabb lépése a konyha „zölddé alakítása”. Hogyan teheted a konyhádat környezetbaráttá?


A környezettudatosság egyik legfontosabb lépése a konyha „zölddé alakítása”. Hogyan teheted a konyhádat környezetbaráttá?

Vásárolj hazait!

Bár a chilei szőlő nagyon jól eshet a tél közepén, gondolj a környezetszennyezésre, amit az ideszállítása okozott. Ha csak teheted, vásárolj hazai terméket, és figyelj a természet körforgására.

Vásárolj és főzz nagyban!

A nagyobb kiszerelésű termék kevesebb csomagolást igényel. Ha nagy mennyiségben főzöl, időt és energiát spórolsz, nem csak magadnak, de a konyhádnak is. Arra azért figyelj, hogy az elkészített ételt fogyasszátok is el.

Vigyázz a hulladékra!

A konyha több szemetet termel, mint az összes többi szoba a házban együttvéve. Vigyázz arra, hogy te ne segíts rá még egy lapáttal, vásárolj frissen csomagolt termékeket, használd fel újra a bevásárlótáskákat, zacskókat. 

Energiatakarékos sütés-főzés

Sütésnél könnyebb a helyzet: kapcsold ki negyed órával korábban a sütőt, mint tervezted, az étel pedig elkészül a bent rekedt hőben. Főzésnél már picit bajosabb, de itt is trükközhetsz: a tűzhelyen főzve használj megfelelő méretű edényt és hozzá való fedőt, valamint próbálj egy főzésnél több napra készülni.


Címkék: