Profilom 2017. október 19. Csütörtök - Nándor

Amit a húshőmérőkről tudni érdemes...


A húshőmérő hasznos segítség a grillezés során, csak meg kell találni a megfelelőt. Rengeteg típus és változat létezik a piacon, mindegyik kicsit másként működik és másban erős. Mutatjuk a választékot!

A húshőmérő használata típustól függően lehet bonyolult és pofon egyszerű. A legtöbb változatnak van egy helyes fém rúdja, amit a húsba kell szúrni. Ez méri belső hőmérsékletet. Nem mindegy azonban, hogy a hús melyik részén végzed a mérést. Az ideális eredményt a legvastagabb húsrésznél kapod, amely távol esik a csonttól. Közvetlenül a csont mellett nem szabad mérni, az mindig fals eredményt hoz.

Univerzális húshőmérő

Ez az egyszerű és letisztult hőmérő működésében és megjelenésében is alapszolgáltatást nyújt. A mérőfelülete nagy, jól leolvasható jelöléseket tartalmaz és a hőfokon kívül azt is jelzi, hogy milyen húsnak mi a megfelelő hőmérséklet. A mérőeszköz fém tűjét csak bele kell szúrni a húsba és hamarosan a mutató az aktuális hőfokra siklik.

Időzítős hőmérő

A kényelmes szakácsok legjobb barátja ez a konstrukció, amely már a digitális változatok táborát erősíti. Időzítőként is működik, tehát a hús sülése közben a szakács magára hagyhatja az ételt. A húshőmérő csipogással jelez, amikor eléri a kívánt, jó előre beállított hőfokot. Ehhez persze a hőmérőnek végig a húsban kell maradnia, ami hosszú mérőszárának köszönhetően könnyedén megoldható.

Sütőbiztos hőmérő

Léteznek olyan hőmérők, amelyek a mérés folyamatát egyszerűsítik. A legtöbb eszköz használatához a húst ki kell venni a grillhez, vagy legalábbis ki kell nyitni a fedőt. Ezt a problémát orvosolja a sütőbiztos mérőeszköz, amely már nyersen bekerülhet a húsba és az elkészüléséig ott is maradhat.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook