Profilom 2017. október 17. Kedd - Hedvig

Befolyásold a grillétel ízét a faszénnel


A faszenes grilleknél a fűtőanyag nemcsak a sütést, hanem az étel ízét is befolyásolja, ezért egyátlalán nem mindegy, hogy milyen anyaggal dolgozol. Hogy a lehető legtöbbet hozd ki a faszenekből, hagyd a benzínkúton vásárolható egységcsomagot és jó minőségű, grillező szénre hajts.

Használd ki a kedvezményes júliust a Grillplaza.hu-n és szerezd be profi grilleszközeidet olcsóbb áron.

A jó minőségű faszén garantáltan vegyszer mentes, természetes forrásból származik és semmilyen plusz mellékízzel nem szennyezi majd az ételt, ezért megéri beruházni egy sütéshez készített zacskóra. A grillező faszeneket már alakjukról és kinézetükről is könnyű felismerni, mert sokkal inkább hasonlítanak egy megfeketedett, égett fára, mint egy tömör szén darabra. Amikor látod a fa erezetét a pehelykönnyű szénben, akkor már sejtheted, hogy jó terméket tartasz a kezedben.

Amikor a faszén füstösségén túl is vágynál valamilyen plusz aromára, akkor a profikhoz hasonlóan fordulj a füstölőfák felé. Ezek a különféle méretben kapható, jól éhető fa darabok olyan plusz ízeket adhatnak az ételhez, amire a faszén nem képes. A hickory és a tölgy a halakhoz és a sertéshez, míg a cseresznye vagy almafa bármilyen húshoz jó választás.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook