Grillterasz: Hogyan grillezzünk tökéletesen?

Idén korán beköszöntött a nyár, így kezdődhet a kerti sütés-főzések időszaka is. Amire szükségünk lesz: jó minőségű alapanyagok, ízletes receptek és nem utolsó sorban megfelelő grillező, amihez a Miele ezúttal is jó néhány ötlettel tud szolgálni.


Idén korán beköszöntött a nyár, így kezdődhet a kerti sütés-főzések időszaka is. Amire szükségünk lesz: jó minőségű alapanyagok, ízletes receptek és nem utolsó sorban megfelelő grillező, amihez a Miele ezúttal is jó néhány ötlettel tud szolgálni.


Előkészületek

A jó grillezés a megfelelő előkészületeken múlik, ami már az alapanyag megvásárlásával elkezdődik. Mindig friss alapanyagokból grillezzünk, a fagyasztott itt nem jöhet számításba. Ezért érdemes a kerti sütés-főzés előtt 1 nappal bevásárolni. Ha tehetjük, látogassunk el a helyi piacra, és vegyünk ott jó minőségű árukat. A henteseket meg is kérhetjük a húsok előkészítésére: felszeletelik, kicsontozzák a húst, ahogyan csak kérjük. A halak kiválasztásakor szintén a frissességre törekedjünk, ne restelljük megkérdezni, mikor érkezett az áru. A zöldségek és gyümölcsök esetében mindig ép, érett terméseket válasszunk, a fonnyadt, sérült áruk kevésbé ízletes ételt adnak. 


 

Pácolás
Ha mindezzel megvagyunk, jöhet a pácolás. A legegyszerűbb pác az olívaolaj-fokhagyma-zöldfűszerek keverékéből áll össze, de készíthetünk joghurtos, mézes-mustáros pácokat is. Ki-ki saját ízlése szerint válassza ki, és természetesen a hús, hal jellegéhez illően. A karakteresebb ízek mellé mindig egyszerűbb pácokat válasszunk, a kevésbé jellegzeteshez pedig jól illenek a fűszeresebb ízek is. A húsokat, halakat érdemes előző este, de a grillezés előtt legalább 2 órával bepácolni, hogy a végén finom ízletes, szaftos, puha legyen. A zöldségeket a grillezés előtt olívaolajjal kenjük be, és csak a legvégén fűszerezzük. A gyümölcsökkel szintén így járjunk el. 

Miele Tepan, a tökéletes grillezésért
Ha az alapanyagokkal minden rendben, foglalkozzunk egy kicsit grillező eszközünkkel is. Ma már igen sokféle grillező kapható, melyek minőségét és hatékonyságát az áruházakban bizony igen nehéz kipróbálni. Nem így a Miele TepanMobil készülékét, melynek megismerésére a Miele bemutatótermében kiváló lehetőség nyílik.
 
A görgőkön álló Tepan grillező egy valóban mobil szerkezet, ott állítjuk fel és használjuk, ahol csak szeretnénk, csupán elektromos csatlakozás szükséges hozzá. A Tepan sütőlapot tartalmazó nemesacél felületű fa rész oldalán két fogóval segíti a könnyű áthelyezést, az egyszerű sütésről pedig a fém készülékházon található sütőzóna vezérlő gomb, valamint felfűtés és üzemmód kijelzők gondoskodnak. A grillező alján fa tárolólap segíti a különböző eszközök és alapanyagok elhelyezését, így a grillezés kevés helyen, könnyedén kivitelezhető. 

 
További előnye a Miele Tepannak, hogy a nemesacél ötvözeten akár zsiradék hozzáadása nélkül is süthetünk, sőt, akár párolhatunk, flambírozhatunk is. Hát kell ennél több egy ízletes, egészséges, nyári étel elkészítéséhez?!
Készíts néhány finom pácot a Miele Chef-jével:

Miele Főzőiskola

Címkék: