Profilom 2017. november 17. Péntek - Hortenzia, Gergő

Napi grillreceptünk: Grillezett tonhal saláta


A tonhal konzerv helyett hagyd, hogy ezúttal a frissen készült halsteak vegyen le a lábadról. A vastag szeletekben meggrillezett hal szaftos, markáns íze és omlós állaga jól passzol a ropogós salátához és sült burgonyához. Laktató és egészséges főfogás készülhet belőle minden korosztály számára.

Keverj el 15 ml citromlevet, 10 ml olívaolajjal. Ezzel a keverékkel kend meg a négy tonhal steaket, szórd meg 3 g sóval és borssal, majd pihentesd őket egy óráig.
Eközben főzd keményre a tojásokat és blansírozd (főzd elő) a babot, majd hűtőben pihentesd ezeket is.
A grillt melegítsd elő közepes hőfokra, és olajozd be a rácsokat.

A folytatásért kattints ide.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook