Napi grillreceptünk: Kenyérsaláta az új olasz őrület

Szereted az olasz recepteket, de nem akarsz mindig húst-hússal grillezni? Ne is keress tovább, a panzanella csak rád vár. Friss kenyérből, száraz kenyérből, gluténmentes kenyérből egyaránt finom és kímélő fogást készíthetsz.


Szereted az olasz recepteket, de nem akarsz mindig húst-hússal grillezni? Ne is keress tovább, a panzanella csak rád vár. Friss kenyérből, száraz kenyérből, gluténmentes kenyérből egyaránt finom és kímélő fogást készíthetsz.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A hússal és hús nélkül is készíthető meleg saláta alapja a grillen vagy sütőben sütött kenyér, melynek a ropogós textúráját tökéletesen ellensúlyozza a felhasznált zöldségek lédús puhasága. Komplex, de könnyen variálható recept az otthoni alapanyagok tükrében. A felhasznált kenyér mennyisége miatt ebédre ajánljuk, még speciális diétát követőknek is.

Először is a szárított fűszereket még jóval a sütés előtt összekeverjük pár ek olívaolajjal.

Egy liter vizet felforralunk az ecettel, egyenként megfőzzük benne a buggyantott tojásokat (2 perc). A két evőkanál vajat egy lábasban felmelegítjük, alacsony lángon enyhén megbarnítjuk. Mikor megérezzük a barna vaj „dióillatát”, elzárjuk a lángot és félretesszük. Óvatosan megforgatjuk benne a tojásokat, lefedve hűtőbe tesszük felhasználásig.

A csirkemellek lelógó kis részét levágjuk, félretesszük. A vastagabb felükön zsebet metszünk a húsba, kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk.

A recept folytatását itt találod.

Címkék: