Rendezkedjünk be a nyárra - mindent a kertbe!

Simogatnak a napsugarak, lengedez a szél, gyönyörű a természet! költözzünk ki a szabad ég alá, megváltozik az életünk… ma már a sok különféle kerti bútornak köszönhetően lakószoba-kényelemmel rendezhetjük be a kertet, a medence partját, a teraszt. Lássuk, mi mindent érdemes figyelembe venni, amikor bútort választunk.


Simogatnak a napsugarak, lengedez a szél, gyönyörű a természet! költözzünk ki a szabad ég alá, megváltozik az életünk… ma már a sok különféle kerti bútornak köszönhetően lakószoba-kényelemmel rendezhetjük be a kertet, a medence partját, a teraszt. Lássuk, mi mindent érdemes figyelembe venni, amikor bútort választunk.

Miből készült?

Nagyon fontos kérdés, hiszen a kerti bútor fokozott igénybevételnek van kitéve, a változó időjárás viszontagságai, a napsütés, a szél, az eső, mind-mind hatással vannak a különböző matériákra. Az önfeledten játszó gyerekek ugrabugrálásáról, no meg a kedves, ámde termetes barát ráhuppanásáról nem is beszélve… A különböző fafajták impregnálva szépek és jó szolgálatot tehetnek – ám a kezelésük időt és pénzt igényel, s ha elmulasztjuk, tönkremegy a bútor. A műanyag bírja az esőt, akár úsztatni is lehet, de karcolódik és csúnyán el tud színeződni. Meg ne adj’ isten, hogy hirtelen feltámadjon egy erősebb szélvihar – márpedig szokott, és elfújja a széket, borítja az asztalt, viszi a napernyőt… 

Van viszont egy csúcskategóriás anyag, a polirattan, amiből manapság fantasztikus formájú design kerti bútorok készülnek a legkülönbözőbb méretekben és funkcióval. Az anyag időjárásálló, zápor, jégeső meg sem kottyan neki, és akár télire is kint lehet hagyni. Ráadásul bírja a terhelést, tűri az erős UV-sugárzást, semmiféle kezelést nem igényel, mégis hosszú-hosszú évtizedekig tartós a színe, szép a fénye. Örök életű.


Mire jó?

Gyakorlatilag mindenre. Kapható belőle étkezőgarnitúra, nappalibútor, pihenőágy, kisasztal, napozószék, fotel és amit csak akarunk. A funkció szerint megint csak a polirattanra szavazunk, olyan magas minőségű berendezési tárgyak, mint a SpaTrend Ethos bútorcsaládja. Ennek formavilága hihetetlenül gazdag és szemet gyönyörködtető. Van belőle íves, szögletes, extra és hagyományos, no meg olyan forma is, amilyet még nem is láttunk. Természetesen különböző méretekben és gazdag színválasztékban. A lényeg azonban – ne felejtsük! – a kényelem! Ergonómiai szempontból ezek a bútorok tökéletesek, nemhiába dolgozott a tervezésükön és fejlesztésükön egy egész csapatnyi formatervező. A fotel szinte ölbe vesz, a pihenőágy valósággal elaltat, de olvasáshoz is megtaláljuk a gerinckímélő, kényelmes pozíciót. Kényelmes az étkező- és dohányzógarnitúra, szépek a székek, az üveg vagy fonott műrattan lapos asztalok. Akinek van elég helye, jól teszi, ha egy teljes családot vásárol belőle – így lehet igazán elegáns és stílusos a kert. De a kis teraszt is hihetetlenül feldobja, jól kihasználhatóvá teszi egy-egy darab: egy-két fotel asztalkával, vagy egy dupla pihenőszék és egy napernyő…

Fotó: Visontai Márton

A cikk további része a Spa&Trend magazin 2015/1 számában olvasható. Megrendelhető a hedi.zentay@spatrend.hu email címen. Megvásárolható a Shell, Mol, OMW benzinkutakon és a Relay/Inmedio hírlapárusoknál.

Folyamatos kerti bútor akciók: www.kertibutorvasar.hu

Címkék: