Milyen teraszmelegítőt válasszon?

A teraszmelegítők egyre népszerűbbek a kerti bútorok között, mert képesek hetekkel meghosszabbítani a szabad töltött időt tavasszal és ősszel. A széles választékban viszont nem könnyű eligazodni. Milyen az ideális melegítő, és a típusok között mi a lényegi különbség?


Nagy terekhez

Nagy és nyitott terekhez a szabadon álló teraszmelegítők a legjobbak és egyúttal a kínálat leglátványosabb darabjai is. A hosszúkás, nyúlánk fazon messzire viszi a meleget, és mivel általában gázzal működnek, hatásfoka is ezeknek a legjobb. Sokszor erős, nyílt vagy félig zárt lánggal dolgoznak, ezért érdemes a bútoroktól távolabbra állítani. A nagy hely miatt ez azonban nem jelenthet gondot.

Kis terekhez

Kisebb, esetleg részben zárt terekhez (vigyázat! teljesen zárt helyiségbe a gázos melegítőket tilos betenni!) nem kell hatalmas melegítőkben gondolkodni. A kisebb, esetleg elektromos darabok is tökéletesen elvégzik a feladatukat. A hangsúly itt a kicsin van, mert nagy tereknél elvész a hőjük, de asztal alatti területet vagy kis télikerteket remekül befűt.

Állandó megoldással a biztonságért

A szabadon álló melegítők, még az elektromosak is, hordoznak magukban némi kockázatot. Ha ezt szeretné minimálisra redukálni, válasszon rögzített melegítőt. Ezeket általában a falra szerelik, távol a bútoroktól és emberektől, akik esetleg feldönthetnék. Egyetlen hátrányuk, hogy helyhez kötöttségük miatt csak egy terület melegítését végzik, gyors helyváltoztatásra nincs mód. A megfelelő hely kiválasztásában ezért kérje szakértő segítségét.