Vigyen pezsgést a szaunázásba az illóolajokkal

Az illóolajok bevonásával tovább fokozható a szaunázás élménye. Az eltérő hatást kiváltó illatok élénkíthetnek vagy nyugtathatnak, felszabadíthatják az elmét vagy lecsendesíthetik a vágtázó gondolatokat. A személyre szabott élményért keverje szabadon az illóolajokat.


Kiválasztás

Válasszon tiszta, esszenciális illóolajat a szaunázáshoz. A piacon többféle típus és illat is kapható, ezek mindegyike bátran alkalmazható. Nincs külön szaunázáshoz fejlesztett illóolaj, aromamécsesbe és fürdővízbe adagolható olajokat is használhat. Az illatok közül elsősorban ne keverékeket válasszon, maradjon az egyedi illatoknál. A legnépszerűbbek a levendula, az eukaliptusz, a rozmaring, a fenyő és a citrusfélék .

Összeállítás

Az illóolajokat mindig keverje vízzel, soha ne önmagában locsolja őket a forró kövekre. A szaunához tartozó vizes edénybe öntsön egy liter vizet, és ehhez adagolja az olaj csöppeket. Keverés után azonnal öntheti a vizet a kövekre, és máris elmerülhet az illatos gőzben. Ha csak egy illatot használ elég 3-4 cseppet tenni a vízbe.

Keverés

Ha fokozná az élvezeteket, és egy illat helyett egy saját készítménnyel rukkolna elő, akkor a vízbe több illóolajat is tehet. Frissítő és méregtelenítő keverékhez például vegyítse a fenyőt (5 csepp), a lime-ot (4 csepp) és a grapefruitot (8 csepp).

Használat

A olajjal kevert vizet a forró kövekre öntve érheti el az aromás gőz képződését. Egyszerre egy-két kanállal locsoljon a kövekre, majd igény szerint ismételje meg párszor a felöntést. Az adagoló kanalat ne hagyja sokáig a vízben ázni. Szaunázás végeztével mindig öntse ki a vizet és mossa el az edényt, hogy az illatok ne keveredjenek majd a legközelebbi választással.