Amitől 2014-ben hangos volt a net

Minden évnek megvan a maga slágere. Mémek jönnek, slágerek mennek, miközben vannak olyan közérdekű és kevésbé közérdekű hírek, amikről a netes közösségek beszélnek. Ezekből gyűjtöttünk párat.


Minden évnek megvan a maga slágere. Mémek jönnek, slágerek mennek, miközben vannak olyan közérdekű és kevésbé közérdekű hírek, amikről a netes közösségek beszélnek. Ezekből gyűjtöttünk párat.

Kihívások

A fahéjevés már lecsengőben, de helyette egy új kihívás az Ice bucket challange tartotta lázban a netet. Imádtuk nézni, ahogy alulöltözött emberek egy vödör jegyet zúdítanak a nyakukba, majd úgy csinálnak, mint akik ettől tényleg meglepődtek. Az őrülethez kis hazánk is büszkén csatlakozott, de miért is ne? A cél nemes: a fagyoskodás az ALS betegségre hívja fel a figyelmet, és közben adományokat is gyűjt egy alapítványnak.

Sport

Amerikában a második, míg világszerte az első leggyakrabban előcitált téma a foci világbajnokság volt. A tengerentúlon csak azért nem nyerhetett a focimánia, mert ők eközben is az ebolával voltak elfoglalva. Európában viszont minket csak ez érdekelt. Persze a magyarokat nem érintette személyesen a kérdés, de a témáról nekünk is megvan a véleményünk. Mint mindenről.

Robin Williams

A nyaralásból hazatérve kellett szembesülnünk azzal, hogy a nagy nevettető, a legendás színészóriás eltávozott az élők sorából. A döbbenetet hamar értetlenség váltotta fel, amikor az öngyilkosság híre először szárnyra kapott. A felbolydult net még hetek múlva is ezzel foglalkozott, de most már csak a szépre emlékszünk. A Holt költők társaságára, a Jó reggelt Vietnamra és a Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van című filmjére.

Trónok harca

Sorozatok terén is egyre jobban el vagyunk kényeztetve. Évadról évadra több nagyágyú teszi tiszteletét a magyar képernyőkön, ezért már nem csak Amerikában, hanem nálunk is növekszik a sorozatrajongók száma, és a minőségi munkák ázsiója. Idén a Trónok harca volt a legkedvesebb visszatérő, de a The Walking Dead is erősen tartja magát. Ennyi jó sorozat mellett vétek kétes színvonalú darabokra vesztegetni az időt. Bár beszédtémának ez is éppolyan izgalmas.

Címkék: