Mikor kell vizet cserélni a masszázsmedencében?

A masszázsmedencék nagy előnye, hogy sűrű használat mellett is csak ritkán kell cserélni bennük a vizet. A ritka azonban nem egyenlő a sohával, így időről időre teljes vízmegújításra van szükség. Vagy mégsem?


A masszázsmedencék nagy előnye, hogy sűrű használat mellett is csak ritkán kell cserélni bennük a vizet. A ritka azonban nem egyenlő a sohával, így időről időre teljes vízmegújításra van szükség. Vagy mégsem?

Vízcserére két okból lehet szükség. Vagy azért kell kiüríteni és újratölteni a medencét, mert már hosszú ideje áll benne ugyanaz a víz, vagy mert a nem rendeltetésszerű használattól idő előtt bepiszkolódott. Vannak olyan koszolódások, amelyek csak teljes vízcserével orvosolhatóak: lehet, hogy elhanyagoltad a szűrőtisztítást és zavaros lett a víz, esetleg a nem megfelelő kémiai kezelés miatt algás lett a medence vagy valaki belepisilt a vízbe. Mindhárom esetben meg kell ejtened a víz leengedését és az alapos tisztítást.

Rendeltetésszerű használat esetében a rendszeres vízcsere nagyjából három hónapot jelent. Ha minden nap használod a masszázsmedencét, akkor két havonta, ha ennél ritkábban, akkor három havonta engedd le a vizet. A leengedés, takarítás és feltöltés, majd a víz felfűtése nem rövid folyamat, ezért télen gyakran alkalmaznak egy másik módszert a tulajdonosok. Hogy ne kelljen órákat eltölteni a hidegben, egy jóval rövidebb idő alatt elvégezhető vízcsere is terjedőben van: ez a részleges feltöltés.

A módszer lényege, hogy a vizet csak részben cseréled le (körülbelül a fele vizet kell leengedni és frissel helyettesíteni), de erre sűrűbben, legalább havonta egyszer szakítasz időt. Így időt spórolsz, a víz felmelegítése sokkal egyszerűbbé válik, és a kémiai egyensúly beállítása is könnyebb lesz.

 

Ha masszázsmedencét vásárolna, és szeretne jó döntést hozni, bízza magát a SpaTrend szakértelmére. Ha szeretne a jakuzzi vásárlással kapcsolatban tájékozódni, igényelje a SpaTrend ingyenes masszázsmedence vásárlási útmutatóját, és tudjon meg belőle mindent, amit egy jakuzzi tulajdonosnak tudnia érdemes!


Címkék: