Nyáron is használnád a jakuzzid? Mondjuk hogyan!

A kinti forróság előle szívesen menekülünk a víz hűvösébe, de mi van akkor, ha a masszázsmedence fűtés nélkül is nagyon felmelegszik nappal? Ilyenkor jönnek az apró trükkök, majd a vágyott hűsölés.


A kinti forróság előle szívesen menekülünk a víz hűvösébe, de mi van akkor, ha a masszázsmedence fűtés nélkül is nagyon felmelegszik nappal? Ilyenkor jönnek az apró trükkök, majd a vágyott hűsölés.

Mielőtt még belevágnál a medence áthelyezésébe vagy a meleg víz hidegre cserélésébe, tanulmányozd át a jakuzzi leírását. Egyre több modellbe szerelnek hűtési funkciót, nyári módot vagy nyáron is kellemes alacsony fűtési küszöböt. Mivel nem minden medencénél lehet szétválasztani a fűtési és a befúvók működési munkáját, ezért ha nyáron is szeretnéd élvezni a jetek masszírozó erejét, állítsd a medence fűtését a lehető legalacsonyabbra. Ez egyes modelleknél már 30ºC-nál is alacsonyabb lehet, ami hűsölő pancsoláshoz épp ideális, még kisgyermekeknek is.

Hogy gyorsabban érje el a medence víze ezt az áhított hőmérsékletet, vedd le róla a napos órák alatt fent hagyott tetőt, és indítsd be a jeteket. A levegővel elkevert víz hamarabb lehűl, és a vízforgatás miatt a medence hőmérséklete egységesen csökken majd. Hűvösebb estéken nem is kell feltenned a tetőt, hagyd, hogy ilyenkor is hűljön a víz. Ha viszont azonnali látványos hűlésre van szükség, gondolkozz vízcserében. Nem kell a medencét teljesen leengedned, elég egy részét hideg csapvízre cserélni, hogy a hatás rögtön jelentkezzen. Ebben az esetben azonban szükség lesz a kémiai egyensúly után állítására.

Amennyiben még a medence vásárlás előtt állsz, fontold meg a CoolZone hűtési technológiával vagy nyári móddal felszerelt jakuzzik vásárlását, és az elhelyezésnél is preferáld az árnyékos, félárnyékos helyeket, ahol a nyári nap nehezebben melegíti majd fel a vizet.

 Ha szeretnéd megtudni, hogy hogyan lehet az ideális masszázsmedencét kiválasztani, töltsd le jakuzzi vásárlási útmutatónkat.

Címkék: