A legmenőbb hószörnyek TOP3-as listája

A következő járműveken a hólánc használatától el lehet tekinteni, mivel saját erejükből is képesek leküzdeni bármilyen hóakadályt.


A következő járműveken a hólánc használatától el lehet tekinteni, mivel saját erejükből is képesek leküzdeni bármilyen hóakadályt.

Profi hozzáállás

Ghe-o Rescue egy román fejlesztésű mentő jármű, mely nem csak hóban képes utat törni magának, de mocsaras területeken, kisebb folyókon is könnyen átgázol. Az autó 3,2 tonna, 2,7 méter széles és 2,39 méter magas, kis túlzással ez már inkább egy tank, mintsem autó. Polgári szolgálatra és katonai csapatszállítóként egyaránt alkalmas.

Sportautóval a hóban

Bár terepen tuti elakad, a vékonyabb hórétegeken azonban tökéletesen repül a Rebellion R2K, mely egy 600 lóerős, egyedi építésű versenyautó. Az aszfaltos pályákhoz szokott autót svéd tulajdonosa, Jon Olsson síelő rendszeresen teszteli havas terepen, ha épp nem egy igazi versenyre készül.

Igazi ragadozó

A legmenőbb hójárgány egyértelműen RaptorTRAX, mely egy amerikai autóversenyző, Ken Block agyszüleménye. Ken rally versenyzőként kezdte, de világhírnévre driftelős videóival tett szert. Mivel szerette volna kipróbálni, hogy milyen extrém autós mutatványokra képes havon, ezért összeállt a Forddal, hogy megalkossák a tökéletes hószörnyet. Az alapjáraton is lenyűgöző F-150 SVT Raptor-t a mérnökök kicsit feltuningolták a versenyző igényeihez, ráadásul a kerekeit lánctalpakra cserélték, így született meg a 411 lóerős RaptorTRAX.

Címkék: